Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. In zijn zoektocht naar loyale, vertrouwde fractieleden weeft Wilders een web van dubbelfuncties. Vrijwel alle 50 PVV'ers op de lijst vertegenwoordigen hun partij al in een andere fractie. Verder in de Volkskrant Avond: onrust op Telegraaf-redactie om term 'kansloze asielplaag' en elf tips voor Eurosonic Noorderslag.

redactie
In zijn zoektocht naar loyale, vertrouwde mensen voor zijn nieuwe Tweede Kamerfractie weeft PVV-leider Geert Wilders een steeds ingewikkelder web van dubbelfuncties. Beeld anp
In zijn zoektocht naar loyale, vertrouwde mensen voor zijn nieuwe Tweede Kamerfractie weeft PVV-leider Geert Wilders een steeds ingewikkelder web van dubbelfuncties.Beeld anp

Vandaag belangrijk

In zoektocht naar loyale fractieleden weeft Wilders een web van dubbelfuncties

In zijn zoektocht naar loyale, vertrouwde mensen voor zijn nieuwe Tweede Kamerfractie weeft PVV-leider Geert Wilders een steeds ingewikkelder web van dubbelfuncties. Vrijwel alle 50 PVV'ers op de lijst vertegenwoordigen hun partij al in een fractie. Ze zijn gemeenteraadslid in Almere of Den Haag, Statenlid in de provincie, senator, Europarlementariër of Tweede Kamerlid.

Italiaanse Vijfsterrenbeweging is plots niet eurosceptisch meer

Beppe Grillo, de voorman van de Italiaanse Vijfsterrenbeweging, heeft maandag een blauwtje gelopen bij de liberale fractie in het Europees Parlement. Op aandringen van Grillo besloot de partij, die altijd te boek stond als uitgesproken eurosceptisch, de samenwerking met de UKIP van Brexit-politicus Nigel Farage te verbreken.

Revolutie: een kopieerapparaat dat reuma scant

Een bescheiden wereldprimeurtje in Eindhoven: sinds vorige week kunnen reumapatiënten hun handen bij het Máxima Medisch Centrum laten onderzoeken door ze op een soort medisch fotokopieerapparaat te leggen.

De Standaard stopt met column Abou Jahjah na Facebook-bericht aanslag Jeruzalem

De Belgische krant De Standaard stopt met de wekelijkse column van Dyad Abou Jahjah. Dit heeft de krant maandag gemeld. De Standaard nam dit besluit na een Facebook-bericht waarin de zelfverklaard anti-zionist de recente aanslag in Jeruzalem waarbij vier soldaten omkwamen legitimeerde. Abou Jahjah stelde dat hij het Palestijnse verzet 'met alle noodzakelijke middelen' goedkeurt.

Abou Jahjah stelde dat hij het Palestijnse verzet 'met alle noodzakelijke middelen' goedkeurt. Beeld anp
Abou Jahjah stelde dat hij het Palestijnse verzet 'met alle noodzakelijke middelen' goedkeurt.Beeld anp

Video van de dag

Grunberg houdt zijn woord: wijn of wodka voor 1.000 Volkskrantlezers en maakt opnieuw een gewaagde belofte.

Vanavond op tv

Vissen saai? Welnee! Vanavond legt cabaretier Klaas van der Eerden zijn liefde voor de vissport uit in Big Fish Klaas op NPO 3, om 22.05 uur. De docu over de Hillsborough-ramp in 1989 laat om 22.05 op Canvas zien hoe er tijdens de halve finale van de FA Cup een stormloop ontstond. Iets minder sportief vanavond? Om 20.30 zendt Veronica de klassieker Back to the Future Part II uit. Meer TV-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Uitgesproken ondernemer die niet vies is van een beetje heisa

Bert Jonker, het slachtoffer van de schietpartij bij ijsstadion Thialf, blijkt een flamboyante ondernemer (+) die gemakkelijk vijanden maakt. Joviaal, maar ook een heethoofd.

Plusteken achter een artikel

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

'Eten en lifestyle zijn steeds vaker met elkaar verbonden'

'Een foto van pannenkoeken met chocola en banaan laat je hart toch sneller kloppen.' Lifestyle-vlogger Selma Omari (22) (+) neemt altijd pannenkoeken in het Rotterdamse ontbijtrestaurant Lilith, maar vandaag heeft ze er homemade granola bijbesteld. 'Ik eet zo'n vier keer per week buiten de deur, maar eigenlijk altijd in tenten zoals dit.'

Onrust op redactie Telegraaf om term 'kansloze asielplaag'

Op de redactie van De Telegraaf heerst onrust over de term 'kansloze asielplaag' die zaterdag groot in de krant stond. Een flink aantal redacteuren heeft maandag zijn zorgen geuit in gesprekken met de redactieraad en de hoofdredactie, zegt een ingewijde.

PVV organisatorisch net zo dun als programma

Wilders' premierambitie staat haaks op zijn onvermogen van de PVV een professionele partij te maken. Het ontbreekt Wilders nog altijd aan medestanders met bestuurlijke kwaliteiten.

11 tips voor Eurosonic Noorderslag

Woensdag begint popjaar 2017 met festival Eurosonic Noorderslag. Als lekkermakertje alvast (+) de piepjonge rockers van Canshaker Pi en nog 10 tips.

Canshaker Pi. Beeld Renate Beense
Canshaker Pi.Beeld Renate Beense

'Papa heeft een poes overreden'

Buiten een café zat ik onder zo'n terraslamp (+), wat jammer was van de poolkappen, maar wél behaaglijk, en dan moet je sterk in je schoenen staan om demonstratief aan een tafeltje verderop te gaan zitten kleumen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden