Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Donald Trump is boos, teleurgesteld en er oprecht van overtuigd dat hij niets fout doet. En daarmee is de chaos in het Witte Huis compleet. Trump kan zich nog wel troosten met de gedachte dat het nooit is gelukt een Amerikaanse president af te zetten, maar zijn medewerkers kunnen hun borst nat maken. Verder in uw avondnieuwsbrief: welkom in het New York van Martin Scorsese en de vinexwijk, wie wil daar nou wonen?

President Donald Trump Beeld afp
President Donald TrumpBeeld afp

Vandaag belangrijk

Chaos in het Witte Huis: Trump boos op iedereen, behalve op zichzelf
De roep om een grote schoonmaak onder zijn adviseurs klinkt steeds luider. Maar als Trump zijn in chaos vervallen presidentschap wil redden, zal hij volgens critici bereid moeten zijn de schuld vooral bij zichzelf te zoeken. Maar de vraag is of hij dat kan.

Rechtbank hoopt op 'afschrikwekkend effect' met veroordeling bedreigers Sylvana Simons
Tweeëntwintig mensen werden door de Amsterdamse rechtbank vervolgd voor opruiing en racistische belediging van Sylvana Simons. De straffen varieerden van geldboetes vanaf 150 euro tot werkstraffen van 80 uur.

Nu de politie is gestopt met 'wietvluchten' gaat de boerenbond het zelf maar doen
De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) gaat drones inzetten om hennepplanten op te sporen die door criminelen worden geteeld tussen de maïsplanten. De boerenbond springt daarmee in het gat dat vorig jaar is ontstaan toen de politie stopte met de controles vanuit de lucht omdat de overlast van hennepteelt in het buitengebied tot een minimum was teruggedrongen.

Keizer stopt per direct als VVD-voorzitter om controverse rond zakendeal
Keizer kwam eind vorige maand in opspraak na publicaties van onderzoekswebsite Follow the Money over zijn lucratieve aankoop van uitvaartbedrijf De Facultatieve. Keizer had zijn voorzitterschap tijdelijk al gestaakt, in afwachting van een intern VVD-onderzoek naar de zaak.

Oud-VVD-voorzitter Keizer Beeld anp
Oud-VVD-voorzitter KeizerBeeld anp

Video van de dag

Open, fris en optimistisch. Zo zien we Nederland graag. Maar klopt dat zelfbeeld wel? Kunstenares Wendelien van Oldenborgh stelt de behandeling van minderheden in naoorlogs Nederland aan de kaak bij de Biënnale van Venetië.

Vanavond op tv

De koek was op, in het beste restaurant ter wereld. De Nederlandse regisseur Maurice Dekkers mocht René Redzepi, chef-kok en eigenaar van Noma in Kopenhagen, volgen in de bezielde, perfectionistische aanloop naar de opening van Noma Tokyo (Ants on a Shrimp, NPO3, 21.00 uur). Ook op tv: de slotaflevering van Helden van de wildernis. Dit keer bezoekt Art Rooijakkers het Indonesische eiland Borneo, waar Alexandra en Dirk-Jan zich inzetten voor behoud van het regenwoud en de orang-oetans (NPO1, 20.35 uur). Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Hoe het ontslag van Comey als een boemerang terugkeert bij het Witte Huis
'Dit is de ergste heksenjacht op een politicus in de Amerikaanse geschiedenis', reageerde president Trump donderdag op de benoeming van voormalig FBI-chef Robert Mueller tot speciale aanklager die de banden tussen het Trump-team en Rusland moet onderzoeken. (+)

Politiehond Amy ruikt mobieltjes
Smokkelwaar, zoals mobiele telefoons, komt nog te makkelijk de gevangenis in, bleek donderdag uit onderzoek van de Inspectie Veiligheid en Justitie. Daarom is er nu Amy: de eerste gsm-hond van Nederland. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,-/week.

Hoe het Iraanse volk ten prooi valt aan het populistisch appel
De handschoenen zijn uitgetrokken. In de laatste week voor de eerste ronde van de Iraanse presidentsverkiezingen, die vrijdag worden gehouden, is de toon van de campagne ongekend scherp geworden. De belangrijkste kandidaten hebben het volk voor een duidelijke keuze gesteld: een Iran dat denkt genoeg te hebben aan zichzelf, of een Iran dat de luiken opent om frisse lucht binnen te laten. (+)

Het ruige New York van Scorsese aan de hand van zijn films
Niemand legde de veranderende tijdgeest beter vast dan Martin Scorsese in zijn films met New York als decor. De Volkskrant ging kijken wat er nog van over is. (+)

Waarom er toch zo veel vooroordelen zijn over de Vinexwijk
Er zijn meer vooroordelen over dan lofzangen op de vinexwijk, nu 25 jaar oud. Een onderzoeksproject heeft ze ontkracht. Nou ja, bijna allemaal dan. (+)

Buurvrouw, dat is wat je wilt zijn als vaste klant
'Je bent geen vrienden met de winkelier, maar klant klinkt afstandelijk. Buurvrouw is vertrouwd en dichtbij, en dat was Helal et Gida. Maandag las ik bij een kennis op Facebook dat ze gingen sluiten. Failliet.' Lees hier de column van Aaf Brandt Corstius. (+)

Het New York van Scorsese is verdwenen, of lijkt dat maar zo? Beeld Hollandse Hoogte
Het New York van Scorsese is verdwenen, of lijkt dat maar zo?Beeld Hollandse Hoogte
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden