Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. De VN hebben alarm geslagen om de golf van zuiveringen in Turkije. Na rechters en agenten schorste het Turkse ministerie van Onderwijs vandaag 21 duizend personeelsleden. Ook heeft het IOC een besluit over een olympische schorsing van Rusland uitgesteld. Er is meer tijd nodig om de juridische houdbaarheid van die maatregel te onderzoeken. Verder in de Volkskrant Avond: angst voor terrorisme tijdens Olympische Spelen en vier sterren voor de nieuwe plaat van Michael Kiwanuka.

Redactie
Braziliaanse soldaten doen een oefening op het strand bij Rio. Beeld reuters
Braziliaanse soldaten doen een oefening op het strand bij Rio.Beeld reuters

Vandaag belangrijk

VN slaan groot alarm om golf van zuiveringen Turkije

De golf van zuiveringen in Turkije is reden voor groot alarm. Dat zegt Zeid Ra'ad Al Hussein, de hoge commissaris voor de mensenrechten van de Verenigde Naties. Zeid wil onafhankelijke waarnemers naar Turkse detentiecentra sturen om te controleren of gedetineerden hun familie en advocaten kunnen spreken.

IOC wacht met schorsing Rusland van Spelen in Rio

Het IOC heeft een besluit over een olympische schorsing van Rusland uitgesteld. Er is meer tijd nodig om de juridische houdbaarheid van die maatregel te onderzoeken. Dat is dinsdag bekend gemaakt na een besloten vergadering over Russische staatsdoping.

Campagneteam Trump: beschuldigingen plagiaat Melania 'gewoonweg absurd'

Het campagneteam van Donald Trump noemt de beschuldigingen van plagiaat over de toespraak van Melania Trump - de vrouw van - 'gewoonweg absurd'. Paul Manafort, Trumps campagnemanager, zegt in een interview met CNN dat Melania 'woorden gebruikte die algemene woorden zijn'.

Deelnemers Vierdaagse vroeger bed uit vanwege hitte

Tientallen deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse zijn op de eerste wandeldag dinsdag onwel geworden door de hitte. Omdat ook woensdag temperaturen van meer dan 30 graden worden verwacht, beginnen de wandelaars een half uur eerder dan gepland.

Plusteken achter een artikel?


Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Sportzomer

Worstelaars klagen WWE aan: 'Risico op hersenletsel verzwegen'

Ruim vijftig mannelijke en vrouwelijke showworstelaars slepen de Amerikaanse worstelfederatie WWE voor de rechter. De worstelaars, die sinds de jaren zeventig in actie kwamen voor de WWE of de voorgangers van de organisatie, houden de bond verantwoordelijk voor het hersenletsel dat ze opliepen door in worstelshows op te treden. Ze zeggen te kampen met hoofdpijn, duizeligheid, stemmingswisselingen en depressies en eisen een schadevergoeding en beter medisch toezicht.

Sportzomer Live - Nederlandse wielrensters domineren

Ze was bijna een jaar absent, maar toont inmiddels weer goede vorm in opmaat naar de Olympische Spelen. Wielrenster Marianne Vos heeft haar derde ritzege behaald in de Ronde van Thüringen.

undefined

Video van de dag

Blaren, hitte en asfalt. Dit jaar trotseren wandelaars voor de 100e keer de Vierdaagse van Nijmegen.

Vanavond op televisie

Ondanks het zomerweer ook zin in een avond voor de buis? Kijk dan Usain Bolt: Fastest man alive, over de Jamaicaanse supersprinter Usain of schakel naar de Belg voor Vind je lief (Een, 21.10 uur) waarin singles met de hulp van een socioloog, psycholoog, seksuoloog en matchmaker op zoek gaan naar de ware liefde. Zin een klassieker? When Harry met Sally (RTL 8, 20.30 uur) is net begonnen. Hier vind je onze andere tv-tips.

Morgen in de krant

Nervositeit in Brazilië over terrorisme tijdens Spelen neemt toe (+)

In Brazilië neemt de nervositeit over een terroristische aanslag tijdens de Olympische Spelen toe. Veiligheidsdiensten waarschuwen voor de groeiende invloed van Islamitische Staat in het Zuid-Amerikaanse land. Na de gebeurtenissen in de Franse badplaats Nice besloten de autoriteiten het veiligheidsplan verder aan te scherpen.

Zo wringt het veer naar Ameland zich in allerlei bochten (+)

Ameland heeft maar een weg: de vaarweg. Maar de geulen verzanden, waardoor de veerboten omwegen moeten maken en vaak vertragingen oplopen. Wat te doen? De frustraties lopen op het eiland hoog op.

Braziliaanse veiligheidsdiensten tijdens een training in Rio de Janeiro. Beeld anp
Braziliaanse veiligheidsdiensten tijdens een training in Rio de Janeiro.Beeld anp

Zomertrend: kekke ijsjes uit de kar (+)

IJsjes zijn tof, als je het aan de gemiddelde Nederlander vraagt. Er wordt steeds meer schepijs gegeten en het aantal ijssalons neemt al jaren toe. Bijproduct van die onverzadigbare liefde voor koud en zoet is een wildgroei aan ijsfietsen, ijsmobielen en ijstrucks die in parken of op festivals ambachtelijk schepijs aan de man brengen.

Van Utrechtse juriste tot internationale popartiest (+)

Hoe houd je als muzikant de volledige zeggenschap over je werk? Alles zelf betalen. Dus vertrok Annelotte de Graaf, de Utrechtse juriste die schuilgaat achter Amber Arcades, met al haar spaargeld naar New York.

De nieuwste Kiwanuka: sterk genoeg om de komkommertijd te overleven (+)

De nog geen 30-jarige Londenaar heeft een buitengewoon ambitieus klinkende plaat gemaakt, die her en der al vergeleken wordt met Marvin Gayes What's Going On (1971) ****.

Aaf Brandt Corstius: Alles en iedereen op het Damrak was ontzettend lelijk (+)

'In een poging mijn kinderen het huis uit te krijgen, riep ik gisteren: 'Kom op jongens! We gaan op avontuur! We pakken de eerste de beste tram en dan zien we wel waar we uitkomen!'

Michael Kiwanuka. Beeld Phil Sharp
Michael Kiwanuka.Beeld Phil Sharp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden