Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Volkskrant Avond: Hoe vertel je iemand dat hij sterft? | U moet jaarlijks 4.000 kilo CO2 besparen. Zo doet u dat

'U gaat dood.' Voor artsen zijn boodschappen van die strekking aan de orde van de dag. Hoe pak je dat aan? Drie oncologen vertellen over slechtnieuwsgesprekken. Verder in de Volkskrant Avond: vijf vragen over de onrust in Jeruzalem en we moeten per Nederlander jaarlijks 4.000 kilo minder CO2 uitstoten. Maar hoe doet u dat?

Beeld epa

Vandaag belangrijk

Trump haalt uit naar zijn ministers in tweets en tijdens padvinderijtoespraak
President Trump haalt dinsdag opnieuw uit naar zijn minister van Justitie Jeff Sessions. In een ochtendtweet zegt Trump dat Sessions 'een zeer zwakke positie' heeft ingenomen met betrekking tot de voormalige Democratische presidentskandidaat Clinton. Trump haalde maandag ook al uit naar Tom Price, minister van Volksgezondheid, tijdens een padvindertoespraak.

Is de crisis rond de Tempelberg bezworen - en vier andere vragen over confrontaties in Jeruzalem
Israël is dinsdag begonnen met het ontmantelen van detectiepoortjes rondom de Tempelberg in Jeruzalem. De recente plaatsing ervan leidde tot bloedige confrontaties tussen protesterende Palestijnen en Israëlische veiligheidstroepen.

Deze opvang in Haarlem laat jongens gewoon jongens zijn - zonder hulp van Sire
Jongens moeten weer gewoon jongens kunnen zijn. Dat is de boodschap van een nieuwe Sire-campagne. Het leidt tot veel ophef. We gingen kijken bij een groep jongens in Haarlem.

Beeld Marlena Waldthausen

Zoektocht MH370 levert geen vliegtuig op, wel onontdekte kloven, bergen en scheepswrakken
De zoektocht naar de in 2014 verdwenen vlucht MH370 van Maylaysia Airlines leverde helaas niet het vermiste vliegtuig op, maar wel een schat aan geologische informatie. Zo werden in de Indische Oceaan nieuwe vulkanen, breuken en kloven gevonden, evenals onderzeese bergruggen van 1.500 meter hoog. De data, onder meer verzameld door het Nederlandse bodemonderzoekbedrijf Fugro, zijn kortgeleden vrijgegeven door overheidsinstantie Geoscience Australia.

Video van de dag

Niemand weet precies hoe het was voordat 'de blanken' er waren. Maar dat alles toen beter was, daar twijfelen de Guarani-Kaiowá-indianen niet aan. Bekijk ook deze special.

Vanavond op tv

Op Canvas ziet u om 21.05 uur Stalin's Daughter, een portret van - jawel - de dochter van Stalin. Kijk om 23.05 uur op Net5 naar de film Boogie Nights. De moderne klassieker van Paul Thomas Anderson oogt als een vrolijke satire, maar het onderliggende verhaal is van een grote triestheid. Een ongelooflijk goede film. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Waarom de Grieken vluchtelingen met open armen ontvangen
Het toerisme op Lesbos is ingestort door de vluchtelingen-crisis, toch keren de Grieken zich niet tegen hen. Gastvrijheid is voor de Grieken vanzelfsprekend: 'We waren zelf ooit vluchtelingen uit Turkije.' (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant proberen voor slechts vier euro per week.

Waarom in Amsterdam-Noord geen wolkenkrabbers zoals op Kop van Zuid?
Heleen Mees de Nederlandse media al maanden bol van de verhalen over hoe het drukke toerisme de hoofdstad onleefbaar zou maken. Columniste Heleen Mees is nu ruim twee weken in Amsterdam en vraagt zich af waar die hordes toeristen in hemelsnaam zijn. (+)

Iedere Nederlander moet 4.000 kilo CO2 minder per jaar uitstoten. Maar hoe?
Nederland heeft afgesproken om in 2030 40% minder CO2 uit te stoten dan in 1990. Per inwoner komt dat neer op een vermindering van zo'n 4000 kilogram per jaar, het gewicht van een olifant. Bekijk in deze special hoe jij aan daaraan komt.

Zo vertel je iemand dat hij niet lang meer te leven heeft
Als je iemand moet vertellen dat de kanker niet meer te genezen is, telt elk woord. Hoe pak je dat aan, als behandelend arts? De Volkskrant sprak drie specialisten over hun moeilijkste gesprekken. (+)

Beeld Anouk van Kalmthout

Billy Bob Thornton intrigeert mateloos als advocaat in Goliath Serie - Goliath
De Volkskrant kijkt (nieuwe) series en bespreekt er elke week een. Deze week: Goliath.

Aaf zit op een enorm goede aardstraal als het om mode gaat: kleding van menopausale vrouwen
Nu vindt iedereen menocore nog raar, maar over een jaar lopen we allemaal verkleed als vrouw in de overgang over straat. (+)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.