Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Is uw kat duidelijk links- of rechtspotig? Dan heeft u waarschijnlijk een vriendelijk, speels, aanhankelijk huisdier, zo blijkt uit een studie naar pootvoorkeur en temperament van de huiskat. En de tijdstraf voor Max Verstappen gisteren in Amerika leidde tot een rel in de racewereld. Vijf vragen én antwoorden over zijn inhaalactie. Verder in de Volkskrant Avond: Is Limburgse wijn binnenkort net zo exclusief als Champagne?

Redactie
Forse straffen eiste de officier van Justitie in de zaak 'IJsberg' voor zes verdachten die geld zouden hebben witgewassen via bitcoins. Beeld afp
Forse straffen eiste de officier van Justitie in de zaak 'IJsberg' voor zes verdachten die geld zouden hebben witgewassen via bitcoins.Beeld afp

Vandaag belangrijk

Forse straffen geëist in witwaszaak met bitcoins (maar waarom wisselden de verdachten tegen een zo ongunstige koers?)
Forse straffen eiste de officier van Justitie in de zaak 'IJsberg' voor zes verdachten die geld zouden hebben witgewassen via bitcoins. Waarom wisselden ze tegen een zo ongunstige koers?

Ronald Koeman ontslagen door Everton, dat op degradatieplaats is beland
Na de 2-5-thuisnederlaag tegen Arsenal, zondagmiddag, verloor de eigenaar van de club uit Liverpool het vertrouwen in de 54-jarige Nederlander.

Kat met duidelijke voorkeur voor linker- of rechterpoot is doorgaans vriendelijker en aanhankelijker
Is uw kat duidelijk links- of rechtspotig? Gefeliciteerd. U heeft waarschijnlijk een vriendelijk, speels, aanhankelijk huisdier. Ziet u geen duidelijke pootvoorkeur? Helaas: de kans is groot dat het beestje neurotische trekjes heeft en angstiger, agressiever en minder gehoorzaam is dan de buurkat die altijd alles rechts of juist links doet.

Is uw kat duidelijk links- of rechtspotig? Beeld epa
Is uw kat duidelijk links- of rechtspotig?Beeld epa

Wat deed Verstappen nou precies fout in Amerika? En waarom werd het zo'n rel?
Max Verstappen kwam zondag als derde over de finish van de Grote Prijs van de VS, maar kreeg vijf minuten na de race te horen dat hij een plaats was teruggezet wegens overtreding van het reglement. Het leidde tot een rel.

Max Verstappen. Beeld afp
Max Verstappen.Beeld afp

Video van de dag

Klopt dat wel, dat het Nederlandse klimaatbeleid helemaal geen zin heeft? Wetenschapsredacteur Maarten Keulemans zocht het uit, en demonstreert het antwoord met een grote ballon.

Vanavond op tv

Geen land exporteert zoveel uien als Nederland, dus hoog tijd dat kok en schrijfster Yvette van Boven in Koken met Van Boven (NPO 2, 20.25 uur) een ode brengt aan deze groente. Of kijk Jan Wolkers spreekt... (NPO 2, 20.55 uur). Documentairemaker Wim van der Aar mocht grasduinen in de opnamen die de schrijver maakte van gesprekken die hij voerde. Voor wie lang wakker blijft: Sausage Party (Film 1 Drama, 00.15 uur) is een heerlijk anarchistische animatiefilm voor volwassenen. Lees hier nog meer tv-tips.

Morgen in de krant

Diplomaten missen eigen stek in Den Haag
Flexplekken beginnen de norm te worden in het Nederlandse kantoorwezen. Maar de aparte subcultuur van de Haagse ambtenarij moet er nog aan wennen. Zeker bij Buitenlandse Zaken. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Wordt Limburgse wijn net zo exclusief als champagne?
De wijnen uit het Mergelland en de Maasvallei worden waarschijnlijk de eerste wijnen uit Nederland met beschermde status. Daarmee komt het in het luisterrijke rijtje van Boeren Leidse met sleutels (kaas), Brabantse Wal Asperges, en de Opperdoezer Ronde-aardappel. (+)

Wordt Limburgse wijn net zo exclusief als champagne? Beeld anp
Wordt Limburgse wijn net zo exclusief als champagne?Beeld anp

#MeToo kenmerkt zich door een humorloos, eendimensionaal puritanisme
In de #MeToo-beweging afficheert de vrouw zich als een halve heilige die de mannelijke 'grensoverschrijdende' ondeugd lijdelijk beziet en ondergaat. Maar, schrijft historica Daniela Hooghiemstra, was het niet juist dit beeld van de vrouw waarmee de Dolle Mina's korte metten maakten?

Komt de helft van de vrouwen zelden of nooit klaar tijdens de seks?
Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Deze week: De helft van de vrouwen komt zelden of nooit klaar tijdens de seks.

De helft van de vrouwen zou zelden of nooit klaar komen tijdens de seks. Beeld thinkstock
De helft van de vrouwen zou zelden of nooit klaar komen tijdens de seks.Beeld thinkstock

Een geschiedenis van de Nederlandse popcultuur: De Penniemaat
Aan reacties geen gebrek, toen ING Bank twee jaar geleden op Facebook vroeg om herinneringen aan de Pennie-spaarpot te delen. Er viel dan ook wat te winnen: een oranje limited edition van de spaarpot die in de 'Postbankblauw past bij jou'-tijd fungeerde als kinderlokkertje en nu een heleboel opgegroeide klanten hebberig maakte.

Stranger Things 2 mist de avontuurlijkheid van seizoen 1
Vrijdag plaatst Netflix het tweede seizoen van Stranger Things op zijn site. Negen afleveringen, die zich een jaar na de gebeurtenissen uit seizoen 1 afspelen. Terwijl het eerste seizoen als een dief in de nacht het leven van de televisiekijker binnensloop, zijn de verwachtingen deze keer alleen te vergelijken bij de aanloop naar een nieuw seizoen van Game of Thrones.

Vrijdag plaatst Netflix het tweede seizoen van Stranger Things op zijn site. Beeld Netflix
Vrijdag plaatst Netflix het tweede seizoen van Stranger Things op zijn site.Beeld Netflix
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden