Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Na het ontslag van FBI-baas Comey groeit de roep om een onafhankelijk aanklager om de relaties tussen de Russen en de entourage van president Trump te onderzoeken. Verder in de Volkskrant Avond: nu de arbeidsmarkt krapper wordt, trekken bedrijven alles uit de kast om aantrekkelijk te zijn - van flexibele uren tot saladebars en feestjes.

Een vertrouwd beeld: het Witte Huis met een woedende menigte die Trumps vertrek eist. Beeld afp
Een vertrouwd beeld: het Witte Huis met een woedende menigte die Trumps vertrek eist.Beeld afp

Vandaag belangrijk

Democraten willen onafhankelijk onderzoek 'Russische connectie', Republikeinen houden zich gedeisd
Unaniem riepen de Democraten woensdag op tot een nieuwe onafhankelijke aanklager om de relaties tussen Russen en de entourage van Donald Trump te onderzoeken. Maar dat vergt medewerking van het ministerie van Justitie, of een flink aantal Republikeinen. En die houden zich in.

Kamer weet geen deuk in ECB-president Draghi te krijgen
De baas van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, heeft met zijn monotone stem gedurende anderhalf uur vragen van Tweede Kamerleden over zijn beleid beleefd beantwoord, als hij opeens afgemeten, staccato en hard gaat spreken.

Bijna 800 basisscholen stappen over naar particuliere eindtoets
Ruim 800 scholen zijn van de Citotoets in groep 8 overgestapt op een toets van een andere aanbieder. Hoe zit dat? Vier vragen over de basisschooltoets

Gigantisch lavameer op maan van Jupiter blijkt te kolken en golven
Vergeet de Etna en de Krakatau. De grootste en actiefste vulkaan in het zonnestelsel heet Loki. Die ligt niet op aarde, maar op Io, een van de manen van de planeet Jupiter.

Video van de dag

Bij Leesclub Le Monde in Paradiso worden boeken besproken die niet uit West-Europa of de VS komen. Deze keer: Adriaan van Dis over het Nederlands-Indië van zijn ouders.

Vandaag op tv

Bij Pauw wordt nog even verder gepraat over het ontslag van FBI-directeur Comey, met oud Amerika-correspondent Tom Kleijn (NPO 1, 23.00 uur). De halve finale van de Champions League, tussen Real Madrid en Atlético Madrid, ziet u om 20.30 uur op Veronica. En waarom eten we eigenlijk geen insecten? Daarover praten chefs Miljuschka Witzenhausen en Joris Bijdendijk bij RTL Late Night (RTL 4, 22.30 uur).

Al onze tv-tips vindt u hier.

Broodje meelworm, iemand? Beeld anp
Broodje meelworm, iemand?Beeld anp

Morgen in de krant

Nieuw stadion voor de club, nieuw elan voor de buurt
De club Feyenoord is na jaren van saneren financieel gezond en kan zondag alsnog de eerste landstitel sinds 1999 verzilveren. Met de deelgemeente Feijenoord en andere delen van Rotterdam Zuid gaat het minder voorspoedig. Feyenoord City, een groot vastgoedproject inclusief nieuw voetbalstadion, moet daar verandering in brengen. (+)

Hoe bedrijven steeds meer hun best doen om goed personeel te vinden
Nu de arbeidsmarkt krapper wordt, doen bedrijven meer hun best aantrekkelijk te zijn voor nieuw personeel. Donderdag wordt een award voor de beste campagne uitgereikt. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,-/week.

Rapper Nosa deed eindexamen Nederlands: 'Nul goed denk ik'
In de nederhopteksten, doorvlochten met Nijmeegse straattaal, staan meer unieke woorden dan in De Ontdekking van de Hemel. Maar een eindexamen Nederlands? Dat valt flink tegen, zegt rapper Noesli - alias Nosa - Soemoredjo (39). (+)

Commentaar: 'Stel speciale aanklager aan voor onderzoek Russische inmenging'
Het Congres moet een speciale aanklager benoemen om onderzoek te doen naar Russische inmenging.

Rapper Nosa deed een herexamen Nederlands. Beeld  Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Rapper Nosa deed een herexamen Nederlands.Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant

Regisseur Raoul Peck wilde burgerrechtenactivist uit vergetelheid halen
Raoul Peck (64) was bang dat de schrijver James Baldwin, bevlogen burgerrechtenactivist, vergeten zou worden. Dus maakte hij de docu I Am Not your Negro, die juichend is onthaald. 'Racisme is geniepiger dan enge mannen met puntmutsen.' (+)

En daar was Douwe Bob naakt van achteren te zien, losjes over de rug van een bruin paard gedrapeerd
In het park zat ik op een bankje te bladeren in het blad L' HOMO. Douwe Bob stond erin, gekleed in een leren broek, of eigenlijk alleen de pijpen, die met een soort jarretelconstructie om zijn middel waren bevestigd. (+)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden