Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Ogenschijnlijk eenvoudig heeft Sven Kramer in Hamar voor de negende keer het WK allround op zijn naam geschreven. Verder in de Volkskrant Avond: de strijd om de Telegraaf Media Groep (TMG) is zondagavond geëscaleerd. De commissarissen hebben de top van de uitgever van onder meer de grootste krant van Nederland per direct geschorst vanwege een vertrouwensbreuk.  En onze factcheckers zitten weer klaar om de beweringen van de lijsttrekkers live voor u te verifiëren tijdens het Carré-debat dat om 21.00 uur begint (RTL4).

Premier Mark Rutte arriveert bij Carré voor aanvang van het Carré-debat. Beeld anp
Premier Mark Rutte arriveert bij Carré voor aanvang van het Carré-debat.Beeld anp

Vandaag belangrijk

Live factchecks en duiding bij Carré-debat: wat klopt er van wat politici beweren?

De lijstrekkers werpen elkaar nogal wat voor de voeten bij een verkiezingsdebat. Vandaag proberen Mark Rutte, Sybrand Buma, Marianne Thieme, Jesse Klaver, Emile Roemer, Lodewijk Asscher, Alexander Pechtold en Henk Krol elkaar af te troeven tijdens het Carré-debat (21.00 uur, RTL 4 en BNR Nieuwsradio). De Volkskrant doet hard z'n best om al die beweringen live te controleren en te voorzien van duiding.

Slachtoffer straatroof op homo-ontmoetingsplaats Amsterdam overleden

Een man die vrijdagavond op een homo-ontmoetingsplaats in het Amsterdamse Oosterpark is neergestoken en beroofd, is aan zijn verwondingen overleden. De politie is op zoek naar vier verdachten die gezien zouden zijn in de omgeving van het Tropenmuseum.

Strijd om Telegraaf Media Groep escaleert

De strijd om de Telegraaf Media Groep (TMG) is zondagavond geëscaleerd. De commissarissen hebben de top van TMG per direct geschorst vanwege een vertrouwensbreuk. Bovendien kondigen de commissarissen aan definitief akkoord te gaan met een nieuw, iets hoger bod van het Vlaamse Mediahuis en VP, het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek.

Kramer zet kroon op uitstekend seizoen met 9de wereldtitel allround

Ogenschijnlijke eenvoudig heeft Sven Kramer in Hamar voor de negende keer het WK allround op zijn naam geschreven. De grootste weerstand kreeg hij van debutant en landgenoot Patrick Roest, die zich met de zilveren medaille manifesteerde als de troonpretendent in het allrounden.

null Beeld anp
Beeld anp

Video van de dag

Bij Leesclub Le Monde in Paradiso worden boeken besproken die niet uit West-Europa of de VS komen. De volgende keer bespreekt schrijfster Karin Amatmoekrim 'Een algemene theorie van het vergeten.' Kom dus langs op zondag 26 maart om 11:00! Het is natuurlijk leuk als je het boek hebt gelezen, maar noodzakelijk is het niet.

Vanavond op tv

'Acht lijsttrekkers, één theater, geen toneelspel', is de belofte van het Carré-debat. Daaraan doen VVD, CDA, PvdA, D66, GroenLinks, SP, 50PLUS en de Partij voor de Dieren mee (RTL4, 21.00). Houd onze site in de gaten voor de live-factcheck! En in de reisserie Great Continental Railway Journeys ook een (oud-)politicus over Nederland: de Britse Michael Portillo, die Europa per trein doorkruist, ziet dat we helemaal niet zo verdeeld zijn, maar een volk dat vredig co-existeert (Eén, 22.15). Geen zin in tv? Beluister de documentaire De Verdwijners van Maartje Duin over het verlangen om te alles achter je te laten en te verdwijnen (NPO Radio 1, 21.00). Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Fillon mobiliseert zijn laatste strohalm: 'het volk van rechts'

'Ik ben u mijn excuses verschuldigd', zegt François Fillon tegen de duizenden aanhangers die zich op de Place du Trocadéro in Parijs hebben verzameld. Hij wilde de Franse Thatcher worden, de man die zijn land hardhandig zou hervormen, die durfde door te bijten waar al zijn voorgangers terugdeinsden. In plaats daarvan is hij nu de man die zijn echtgenote Penelope aan een 'spookbaan' hielp (+).

Hoe de Chinezen de 'hemel weer blauw' willen maken

De lucht wordt blauw, de economie suddert voort met een voor Chinese begrippen bescheiden groei van 6,5 procent en iedereen verenigt zich rond het Hart van de partijleiding: president en partijvoorzitter Xi Jinping. Op de jaarvergadering van het Chinese Volkscongres die zondag in Peking begon, schilderde premier Li Keqiang namens de Chinese regering een vergezicht van stabiliteit. Het is alle hens aan dek met de machtswisseling van dit najaar in aantocht (+).

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,50/week.

Lijsttrekkers zijn hoofdredacteur voor één dag: 'Machtiger dan premier'

Zes lijsttrekkers gaan gretig in op de uitnodiging van De Telegraaf om een verkiezingskatern te maken (+). Ze krijgen drie pagina's cadeau waarin ze ongefilterd de eigen boodschap aan de lezer mogen opdienen.

Hospice Xenia biedt ernstig zieke jongeren een waarachtig uitgeleide

Er zijn 146 hospices in Nederland, waar doodzieke ouderen kunnen verblijven. Voor jongeren en jongvolwassenen was zo'n huis er nog niet. Sinds kort is er Xenia in Leiden. Burçin Parlak: 'Ik ben dankbaar dat ik er nu nog het beste van kan maken' (+)

Sybrand van Haersma Buma (CDA) tijdens het maken van de verkiezingskrant bij De Telegraaf. Beeld anp
Sybrand van Haersma Buma (CDA) tijdens het maken van de verkiezingskrant bij De Telegraaf.Beeld anp

'We denken: ach, een stokpaardje van Geert'

Prikkelende opinie op een dag dat u er tijd voor heeft: de Volkskrant presenteert elke zondag twee bijdragen van een vaste club van acht auteurs. Vandaag: Loes Reijmer over hoe het radicale gedachtegoed van de PVV is genormaliseerd in deze verkiezingscampagne.

Voor een handtekening naar een tochtige winkelstraat in Venray

'We gingen naar Venray. Want daar woont de YouTubeheld van mijn zoon, Dylan Haegens. Dylan maakt woest populaire filmpjes over achtbanen en leraren en moppen en hij heeft sinds kort een miljoen YouTubeabonnees. Ter ere van die mijlpaal zou hij op 4 maart 24 uur lang live youtuben vanuit Venray.' Lees hier de hele column van Aaf Brandt Corstius (+).

Verkiezingsposter van de PVV. Beeld anp
Verkiezingsposter van de PVV.Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden