Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. De EU geeft Wallonië een laatste kans akkoord te gaan met vrijhandelsakkoord CETA. Als Wallonië maandag niet inbindt, wordt de EU-Canada-top van aanstaande donderdag afgeblazen en gaat de deal niet door. Verder in de Volkskrant Avond: duizenden telefoontjes in de lucht bij dj Martin Garrix voor beneden de achttien. En heeft u ze al gezien? Lege slagroompatronen op straat. Scholieren, jongeren en partygangers gebruiken ze niet voor slagroomtaarten, in de stalen patronen zit lachgas, dat ze inademen. Via ballonnen.

Het vluchtelingenkamp in Debagha in Iraaks KoerdistanBeeld Olmo Calvo

EU geeft Wallonië laatste kans akkoord te gaan met CETA

De Europese Unie geeft Wallonië tot maandagavond om akkoord te gaan met het Europees-Canadese vrijhandelsakkoord CETA. Dat meldden verschillende Belgische media zondag, na een weekend van laatste onderhandelingen. Als Wallonië maandag niet inbindt, wordt de EU-Canada-top van aanstaande donderdag afgeblazen en gaat de deal niet door.

Brexit raakt vorstin Elizabeth in de portemonnee

Ze zou, volgens de Britse tabloid The Sun althans, voor de Brexit zijn, maar nu dreigen er voor de Britse vorstin Elizabeth toch ook nadelen te kleven aan een leven buiten de Europese Unie. Door het wegvallen van de Europese landbouwsubsidies dreigt er een gat van 1,2 miljoen euro te vallen in de koninklijke jaarbegroting.

Links én rechts in VS sceptisch over megafusie AT&T en Time Warner

Het verzet tegen fusies kwam jarenlang van links, maar een dreigende machtsconcentratie in de media in de VS stuit nu ook op verzet van een populist als Donald Trump.

Dirk Kuijt redt punt voor Feyenoord in klassieker tegen Ajax

Dat Dirk Kuijt droomt van de titel met Feyenoord is een quote die eigenlijk niemand meer kan horen, zo vaak heeft de aanvoerder hem gedurende twee periodes bij Feyenoord gebezigd. En daartussen ook trouwens.

'Elk jaar gaat er ruim acht ton naar de acht boerderijen op het 6.400 hectare tellende Sandringham, het landgoed waar de koningin in de wintermaanden resideert.'Beeld afp

Video van de dag

Homo's en rechts hebben elkaar gevonden. Schrijver Maurits de Bruijn legt uit waarom hij dat bedenkelijk vindt.

Vanavond op televisie

Op zondagavond is er natuurlijk Zondag met Lubach (NPO 3, 21.40 uur) met elke week platte inhoud en diepgravende grappen vanuit Theater Bellevue. Na Arjen Lubach hoeft u niet te zappen, want dan begint de One Night Stand-film In Vrijheid (NPO 3, 22.25 uur) over de teruggekeerde Syriëstrijder Ismaël vanuit het perspectief van zijn radeloze moeder. Kunt u de slaap niet vatten? Kijk dan Der Untergang (BBC 2, 00.20 uur) van Oliver Hirschbiegel, de eerste Duitser die een film maakte over der Führer. Bekijk hier de rest van onze tv-tips.

Morgen in de krant

'In Irak komt het niet meer goed'

De zanger uit Mosul stapt zijn tent binnen zoals hij ooit het podium betrad: een hand door het krullende haar, zijn overhemd ondeugend halfopen, de tred van een ster. (+)


Wordt het Samsom, Asscher of een lachende derde?

De ene kandidaat wil premier worden, de ander gooit modder naar hem: de verkiezing om het partijleiderschap van de PvdA is losgebarsten. Als ik mijn partij de grootste maak, word ik premier, zei PvdA-leider, fractievoorzitter en kandidaat-lijstrekker Diederik Samsom zondag. Een van zijn tegenstanders, Jacques Monasch, zei zaterdag in het AD dat Samsom zijn fractie bewust heeft verwaarloosd om te voorkomen dat PvdA-Kamerleden zoals Monasch zelf het kabinetsbeleid doorkruisen. (+)

Lachgasballonnen: 'Mensen zien het niet als drugs'

Na een uitgaansavond liggen ze bij bosjes op straat: zilver gekleurde slagroompatronen. Bij de Blokker zijn ze per tien tegelijk te koop. Maar scholieren, jongeren en partygangers gebruiken ze niet voor slagroomtaarten. In de stalen patronen zit lachgas, dat ze inademen. Via ballonnen. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Martin Garrix is er voor alle leeftijden

Een paar dagen na zijn bekroning door DJ Magazine tot beste dj van de wereld staat de twintig jarige Martin Garrix in een volle Amsterdamse RAI. Het is de dag na zijn 'gewone' nachtelijke set, ook voor tienduizenden danslustigen, maar op deze zaterdag is ook iedereen beneden de achttien welkom.

Kunnen mensen letterlijk een dikke huid hebben?

De huid op de voetzolen is dikker dan op de oogleden, bij ieder mens, maar bestaan er ook verschillen in huiddikte tussen mensen onderling? De vraag komt van een Volkskrant-columnist, een functie die een spreekwoordelijk dikke huid vereist. Maar kunnen mensen ook letterlijk een dikke huid hebben? En is een dikkere huid van buitenaf ook zichtbaar? (+)

In een Landalhuisje zitten als daad van verzet

Ooit, tijdens een vakantie met mijn nicht, het zal twee decennia geleden zijn, vermaakte ik haar door haar uit De gebroeders Karamazov voor te lezen. Dit toont aan dat ik ooit in mijn leven extreem veel tijd omhanden heb gehad. (+)

DJ Martin Garrix in de RAI.Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden