Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Donald Trump heeft een nederlaag geleden in de Verenigde Naties. Ondanks zijn dreigementen te stoppen met financiële hulp verwierpen 128 landen Trumps besluit om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. Verder in onze avondnieuwsbrief: zes tips om voor de jaarwisseling nog wat geld te besparen en hoe zit het met plassende engelen in de kunst?

Agenten DH01 en DH02 hebben Mitch Henriquez in juni 2015 mishandeld, en als gevolg daarvan is de arrestant overleden. Dat oordeelde de Haagse rechtbank donderdag. Beeld anp

Vandaag belangrijk

Trumps dreigementen werken niet: overgrote deel VN verwerpt zijn Jeruzalem-besluit
De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag een forse nederlaag geleden in de Verenigde Naties. Ondanks zijn dreigementen te stoppen met financiële hulp verwierpen 128 landen Trumps besluit om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël.

Agenten schuldig aan dood Mitch Henriquez: rechter legt voorwaardelijke celstraffen van 6 maanden op
Agenten DH01 en DH02 hebben Mitch Henriquez in juni 2015 mishandeld, en als gevolg daarvan is de arrestant overleden. Dat oordeelde de Haagse rechtbank donderdag. Er was echter geen opzet in het spel, aldus de rechters die de politiemannen veroordeelden tot voorwaardelijke gevangenisstraffen van zes maanden.

Ajax-leiding grijpt rigoureus in en ontslaat grootste gedeelte van technische staf
De leiding van Ajax heeft rigoureus ingegrepen door vrijwel de gehele technische staf van het eerste elftal per direct te ontslaan. Naast trainer Marcel Keizer vertrekken ook diens assistent Hennie Spijkerman en clubicoon Dennis Bergkamp, die geldt als cultuurbewaker bij de club.

Marcel Keizer (L) met Hennie Spijkerman, Dennis Bergkamp en Aron Winter. Beeld anp

Toch weer 'nieuw' Beatles-materiaal uitgebracht: de herontdekte kerstsingles
Facebook of Instagram? Helaas, die sociale hulpmiddelen hadden The Beatles in de jaren zestig niet tot hun beschikking. Toch richtten John, Paul, George en Ringo zich graag tot de fans, die immer uitdijende groep van manische Beatlesliefhebbers.

Video van de dag

De Amerikanen hebben veel energie gestoken in de presentatie van een in Saoedi-Arabië gevonden raket. Fotodetective Hans Aarsman neemt het beeld onder de loep en ziet meer. Trappen we in een leugen?

Vandaag op televisie

Heleen van Royen doet in Het doet zo zeer (SBS 6, 20.30 uur) nuchter en met humor verslag van een jaar uit het leven van haar dementerende moeder. De documentaire kreeg vier sterren in de Volkskrant. Kijk om 22.00 uur naar Absolutely Champers (BBC 2) waarin Absolutely Fabulous-actrices Joanna Lumley en Jennifer Saunders afreizen naar Champagne om alles te weten te komen over hun favoriete bubbeltjeswijn. Meer tv-tips vindt u hier.

Heleen van Royen. Beeld anp

Morgen in de krant

Vier 'slapende gelovigen' over hun hereniging met God
Na in hun jeugd het geloof te hebben afgezworen, kiezen meer en meer volwassenen voor een nieuwe start met de kerk. Waarom keren zij terug? Vier 'slapende gelovigen' over hun hereniging.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier vindt u al een Volkskrant-abonnement vanaf €3,50 per week.

Met deze zes tips pakt u voor de jaarwisseling nog wat financieel voordeel
Heb je bijvoorbeeld alles waarvoor je je hebt verzekerd nou echt nodig? Check dit. En heb je in 2017 minder verdiend dan 14.950 euro en heb je de AOW-leeftijd nog niet bereikt? Dan heb je recht op teruggave van de betaalde belasting. (+)

Beeld Freek van den Bergh / de Volkskrant

Apple geeft toe: oudere iPhones worden opzettelijk vertraagd
Wie een iPhone 6 of 7 heeft, kan het zijn opgevallen: na een update naar een nieuwe versie van besturingssysteem iOS presteert het apparaat ineens een stuk minder. Dat doet Apple bewust. Maar met een goede reden.

De kunstgeschiedenis blijkt een parade van plassende figuren
Is er een alledaagser bezigheid dan plassen? Toch moet je urinerende figuren in de kunstgeschiedenis met een loepje zoeken. Maar die vertellen dan wel een interessant verhaal. Dat veel zegt over onszelf. (+)

Titiaan, The Bacchanal of the Andrians, 1523-1526. Beeld Museo del Prado

Klassiek in de tbs-kliniek: 'Ik vergeet dat ik ben opgenomen. Ik kan even wegzweven'
De geroerde reactie van de patiënten in Amersfoortse kliniek De Voorde is ontwapenend.

Hoe Aaf zich voorbereidt op de voor haar rustigste dag van het jaar
'De gehele familie zit elders, het extended deel van mijn gezin is met andere zaken bezig, en zo zullen wij Kerst vieren met zijn viertjes, en dat zijn dus twee volwassenen en twee kinderen die eigenlijk alleen maar 'knakworstjes die niet knakken' lusten.' (+)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden