Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. In Brussel probeert de EU een deal te sluiten met Turkije over een aanpak van de migrantencrisis. Volg alle ontwikkelingen hier in ons liveblog. Verder in de Volkskrant Avond: het succes van The Passion verklaard en een interview met de 19-jarige DJ Martin Garrix.

Redactie
Zwangere Jersey koe op natuureiland Gouden Boaiem. Beeld Hans van der Meer
Zwangere Jersey koe op natuureiland Gouden Boaiem.Beeld Hans van der Meer

Vandaag belangrijk

Liveblog: 'Tusk hoopt er vannacht al met Davutoglu uit te komen'

Weten Turkije en de Europese Unie een deal te sluiten om de migratiecrisis aan te pakken? De EU-top van vandaag en morgen moet leiden tot afspraken met Turkije over het indammen van de vluchtelingenstroom. De druk om tot een akkoord te komen is immens, maar de Turkse eisen vallen slecht bij veel landen. Volg in ons liveblog de laatste ontwikkelingen

Rechter wil benoeming corrupte ex-president Brazilië voorkomen

Voormalig president Luiz Inácio Lula da Silva van Brazilië is ingezworen als de stafchef van de huidige president Dilma Roussef terwijl er voor de tweede dag tegen zijn aanstelling wordt geprotesteerd en een rechter probeert de benoeming te voorkomen.

Afzwaaiend korpschef Bouman behoudt nog 21 maanden salaris

Gerard Bouman, de opgestapte korpschef van de Nationale Politie, behoudt nog 21 maanden zijn salaris. Dat ligt boven de Wet normering topinkomens. Gedurende deze periode gaat hij op zoek naar een andere functie en verricht hij tijdelijke werkzaamheden voor het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Kerry: Islamitische Staat schuldig aan genocide

Islamitische Staat is schuldig aan volkerenmoord tegen christenen, yezidi's en sjiitische moslims. Dat zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, donderdag. De terreurbeweging maakte zich volgens hem ook schuldig aan misdaden tegen de menselijkheid en etnische zuiveringen.

Gerard Bouman. Beeld anp
Gerard Bouman.Beeld anp

Tv-tips

Een Engels onderonsje in de Europa League: Manchester United treft Liverpool in de return van de achtste finale. De club van Van Gaal kijkt tegen een 2-0 achterstand aan (21.00, RTL7). Geen sportliefhebber? Coen Verbraak interviewt schrijvers in zijn serie Kijken in de ziel. Aan het woord komen Arnon Grunberg, Jan Siebelink, A.F.Th. van der Heijden, Saskia Noort, Kristien Hemmerechts en Kees van Kooten. Meer tv-tips vindt u hier.

Interviewer Coen Verbraak gaat in gesprek met schrijvers, waaronder Jan Siebelink. Beeld NTR / Lilian van Rooij
Interviewer Coen Verbraak gaat in gesprek met schrijvers, waaronder Jan Siebelink.Beeld NTR / Lilian van Rooij

Video van de dag

het proces tegen Wilders uitgelegd

Vrijdag is de regiezitting van het proces tegen Geert Wilders. Wij moet zich verdedigen voor onder andere zijn 'minder, minder'-uitspraak van 2014. Hoe groot is de kans dat Wilders veroordeeld wordt?

(tekst gaat verder onder de video)

+ achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Uit de krant van morgen

The Passion als succesformule (+)

In vijf jaar tijd groeide een omstreden, eigentijds passiespel uit tot een wereldwijd succes. Het geheim: lef, een universeel verhaal en diplomatie.

Nog geen pais en vree in het nieuwe Colombia (+)

Hoe veilig is Noordwest-Colombia straks na het vredesakkoord met de FARC? 'Wie beschermt ons als zij hun wapens hebben ingeleverd?'

Waarom blijft rood staan bij de bank zo duur?

Alle rentes worden lager, behalve die voor rood staan. Het kost de bank zo goed als niets om aan geld te komen. Sterker nog, banken krijgen binnenkort geld toe als ze lenen bij de Europese Centrale Bank. Waarom wordt rood staan niet goedkoper?

Gevechten tussen leden van de Nasa-stam en de politie in de buurt van het Colombiaanse dorp Calota. Beeld Stephen Ferry
Gevechten tussen leden van de Nasa-stam en de politie in de buurt van het Colombiaanse dorp Calota.Beeld Stephen Ferry

Fotograaf Hans van der Meer laat zien hoe boeren denken (+)

Voetbalvelden, fietsenrekken, plantenbakken: fotograaf Hans van der Meer is geobsedeerd door het Nederlands landschap. Nu kijkt hij voor een Volkskrantserie en een tentoonstelling naar een oude liefde: het boerenbedrijf.

Dj Martin Garrix (19) kan niet kiezen tussen Tiësto en Justin Bieber (+)

Martin Garrix is pas 19 en is nu al een van de beroemdste dj's ter wereld. Gaat hij op tournee, dan neemt hij zijn vrienden en familie mee. 'Iets zelf creëren vind ik zo vet'.

Column Peter Buwalda: lulverhalen funderen is in feit mijn werk (+)

Lang geleden heb ik een buurman wijsgemaakt dat ik een meedraaiend magnetisch glazen oog had, toen een nieuwe techniek van Sony. In mijn goeie oog hadden ze een stukje ijzer geïmplanteerd, best een zware ingreep, scheelkijken is er niet meer bij, wat nooit helemaal went, maar ja.

null Beeld Hans van der Meer
Beeld Hans van der Meer
Dj Martin Garrix. Beeld Ivo van der Bent
Dj Martin Garrix.Beeld Ivo van der Bent
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden