Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Agenten met een migratieachtergrond lopen een verhoogd risico om vanuit de georganiseerde criminaliteit te worden benaderd. Dit blijkt uit onderzoek dat morgen gepresenteerd wordt. Verder in de Volkskrant Avond: we vroegen een panel van tv-experts wat de beste Nederlandse serie sinds 1990 is en de mysterieuze Italiaanse literaire sensatie Elena Ferrante blijkt een man: Domenico Starnone gaat schuil achter het pseudoniem.

null Beeld
Beeld

Vandaag belangrijk

Allochtone agent kwetsbaar voor corruptie
Agenten, douaniers en marechaussees met een migratie-achtergrond zijn relatief vaak betrokken bij omkoping en andere integriteitsschendingen. Zij zijn extra kwetsbaar, omdat in hun doorgaans uitgebreide familie- en kennissenkring relatief vaker criminelen rondlopen die hen actief benaderen.

Tunesische moslimvrouwen mogen voortaan met niet-moslims trouwen
Tunesische moslimvrouwen mogen voortaan trouwen met niet-moslims. De ministeriële circulaire uit 1973 die dergelijke gemengde huwelijken verbood, is ingetrokken. De woordvoerder van president Béji Caïd Essebsi heeft dat donderdag meegedeeld.

Presentatoren De Bie en Van der Weij mogen toch Nieuwsshow meenemen naar Omroep Max
Radiopresentatoren Peter de Bie en Mieke van der Weij mogen toch hun Nieuwsshow meenemen naar Omroep Max. De omroeppolitieke belangen moeten wijken voor het 'unieke duo'.

Mysterieuze Italiaanse literaire sensatie Elena Ferrante blijkt een man: Domenico Starnone
De ware identiteit van Elena Ferrante, schrijfster van de wereldwijd populaire reeks De Napolitaanse romans, is ontmaskerd. Domenico Starnone, een voormalige leraar Italiaans en in Italië een bekende auteur, schuilt achter het pseudoniem Elena Ferrante.

Peter de Bie en Mieke van der Weij. Beeld
Peter de Bie en Mieke van der Weij.Beeld

Video van de dag

Humeurig, lawaaiig, agressief: de meerkoet geldt als de bad guy onder de watervogels. We gingen op pad met meerkoetenkenner Remco Daalder die ons alles vertelde over de eend, of is het een vogel?

Vanavond op televisie

Rick Nieman is terug met Haagse Lobby (21.20 uur, NPO 2) over de machten en krachten in Den Haag. De eerste aflevering gaat over het gloeilampverbod. Philips voerde daar een slimme lobby voor. En bij Pauw (22.55 uur, NPO 1) aan tafel wordt gesproken over geweld tegen mannen: in 40 procent van de gevallen van huiselijk geweld is het slachtoffer man. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Waar komt de liefde tussen Trump en de topdemocraat Chuck Schumer opeens vandaan?
Het ging van 'huilebalk' naar het amicale 'Chuck': Donald Trump lijkt steeds dikker te worden met Chuck Schumer, de leider van de Democraten in de Senaat. 'Het leek wel een love-in', vertelt iemand die de mannen complimenten hoorde uitwisselen. Waar komt deze liefde vandaan? (+)

Ministers schatten niet-belastbare inkomsten steevast te laag in: 2,1 miljard 'extra' in 2016
Ministers schatten de inkomsten uit bijvoorbeeld STER-reclame, snelheidsboetes, terugbetaalde toeslagen, afgeloste studieschulden en de verkoop van gebouwen, militair materieel en grond steevast te laag in. Daarmee creëren ze meevallers op hun eigen begrotingen - vorig jaar in totaal 2,1 miljard euro.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Opinie: afpakken nationaliteit jihadi's is onrechtmatig
'Afnemen Nederlanderschap als preventieve maatregel is in strijd met twee Europese verdragen,' schrijft H.U. Jessurun d'Oliveira, oud-hoogleraar migratierecht aan de UvA. (+)

Dit zijn de beste dramaseries van Nederlandse bodem
Ranglijstjes van beste series gaan meestal over Amerikaanse producties. Maar hoe zit het met televisiedrama van Nederlandse bodem? De Volkskrant zette een jury aan het werk voor een eigen top 10. Met een verrassende winnaar.

Eva van de Wijdeven en Teun Luijkx in A'dam-E.V.A. Beeld
Eva van de Wijdeven en Teun Luijkx in A'dam-E.V.A.Beeld

Spinvis verkiest Ronnie Flex boven Lil' Kleine. 'Ik bewonder zijn harmonieën'
Spinvis, oftewel Erik de Jong, staat zaterdag in Carré. Zijn nieuwe album is hooguit per ongeluk geëngageerd. Vorm gaat voor: De Jong begint nog altijd met mummelen op de melodie. (+)

Aaf hunkert naar een tv-programma waar gewone mensen alles pico bello op orde hebben
'Het lijkt me heerlijk om te kijken hoe die mensen bijvoorbeeld hun bed strak opmaken. Of de garage opruimen. Of de zomerkleding inpakken. Ik weet ook zeker dat er een markt voor is', schrijft Aaf Brandt Corstius. (+)

Spinvis, oftewel Erik de Jong: 'Ik vind het belangrijk me uit te spreken over wat ik mooi vind.' Beeld Frank Ruiter
Spinvis, oftewel Erik de Jong: 'Ik vind het belangrijk me uit te spreken over wat ik mooi vind.'Beeld Frank Ruiter
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden