Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Bij protesten in Dallas tegen extreem politiegeweld is door ten minste één sluipschutter op een groep politieagenten geschoten. Vijf agenten kwamen om het leven. Verder in de Volkskrant Avond: in 2030 klimaatneutraal zijn is helemaal niet zo moeilijk en bent u meer een glamper of een bamper?

Margret Thatcher. Beeld ap
Margret Thatcher.Beeld ap

Vandaag belangrijk

Live - Schutter Dallas diende als reservist in Afghanistan

Bij protesten in Dallas tegen extreem politiegeweld in de Verenigde Staten is door twee sluipschutters op een groep politieagenten geschoten. Twaalf agenten zijn geraakt, vijf agenten kwamen om het leven. Lees het laatste nieuws over de schietpartij in ons liveblog.

Wetenschappers blijven in weekblad Nature publiceren, ondanks wens kabinet

Nederlandse wetenschappers zullen in Nature blijven publiceren, ook al is dat geen gratis toegankelijk tijdschrift, zoals het kabinet eist. Dat zeggen in een enquête van de Volkskrant veertig Nederlandse wetenschappers die de laatste vijf jaren allemaal artikelen publiceerden in Nature.

Oplevering Noord-Zuidlijn opnieuw uitgesteld - tot zomer 2018

Weer moet een Amsterdamse bestuurder een latere openingsdatum voor de NoordZuidlijn (NZL) noemen en verkeerswethouder Pieter Litjens (VVD) doet dat vrijdag met verve en preciezer dan zijn voorgangers: 'Het wordt 22 juli 2018!'

ProRail hoopt spoorlopers te pakken met kliklijn

Scooteraars die via het spoor stoplichten ontwijken, hondenbezitters die de rails gebruiken als uitlaatplek, laatkomers die de sluiproute pakken om de trein te halen: als het aan ProRail ligt zijn deze spoorlopers binnenkort vogelvrij. De spoorbeheerder lanceert deze zomer een kliklijn voor buurtbewoners die iemand op de rails zien lopen.

Werknemers maken met een enorme pavermachine een vlakke bodem in de ronde tunnels van de Noord-Zuidlijn. Hierop kan het metrospoor worden aangelegd. Beeld anp
Werknemers maken met een enorme pavermachine een vlakke bodem in de ronde tunnels van de Noord-Zuidlijn. Hierop kan het metrospoor worden aangelegd.Beeld anp

Sportzomer Live

Krachtige Raonic schakelt Federer uit en treft Murray in finale

Milos Raonic treft Andy Murray in de finale Wimbledon. In de halve finale was Raonic veteraan Roger Federer de baas, mede dankzij zijn knetterharde service: 3-6 7-6 6-4 5-7 3-6.

Tourcolumn: Gaar stoven in hete, smalle Franse dorpsstraatjes

Nog voor de etappe is begonnen, zijn de shirtjes van de renners al kletsnat. In het kokende L'Isle Jourdain is een ritje naar het podium om de startlijst te tekenen voldoende om bezweet te raken.

Milos Raonic Beeld reuters
Milos RaonicBeeld reuters

Video van de dag

het Presidium van de tweede Kamer vergadert. Op de agenda staat de aanslag in Bagdad, minimaal 250 doden. Moeten we daar een herdenking voor inlassen? Wat zegt het protocol? Het antwoord: niets. Zo'n protocol is er namelijk niet.

Vanavond op tv

Andere tijden sport gaat terug naar de Tour van 2007, toen de Deense Rabo-renner Rasmussen op de eindzege afstevende (NPO 1, 23.15 uur). Zin in een film? Om 20.30 uur ziet u de Pixarfilm Wall-E op SBS 9, of om 21.05 kunt u kijken naar Before Sunrise op Canvas. Bij RTL Late Night komen Erik van Tijn en Jody Bernal voorspellen wat de zomerhit van dit jaar wordt. Bekijk onze complete tv-selectie hier.

Michael Rasmussen. Beeld anp
Michael Rasmussen.Beeld anp

Morgen in de krant

Reconstructie: schietpartij Dallas van minuut tot minuut

Bij protesten in Dallas tegen extreem politiegeweld in de Verenigde Staten is door ten minste één sluipschutter op een groep politieagenten geschoten. Twaalf agenten zijn geraakt, vijf agenten kwamen om het leven. Wat gebeurde er precies? (+)

Net een hotel, maar met tentgevóél

Verpakt als een 'safaribeleving' bieden steeds meer campings tenten aan met de luxe van een vijfsterrenhotel. Tegelijkertijd is er een tegenbeweging gaande: hoe basaler de camping, hoe echter. (+)

Britse vrouwen aan de macht - is dat toeval?

In de twintigste eeuw waren vrouwen in de politiek geen vanzelfsprekendheid, en tot op zekere hoogte is dat nog altijd zo. Maar er tekent zich een kentering af. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Natuurcamping Drie in Ermelo. Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Natuurcamping Drie in Ermelo.Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant

Zo moeilijk is het niet om al in 2030 klimaatneutraal te zijn

Ruim een jaar geleden won klimaatactiegroep Urgenda de historische rechtszaak waarin de Nederlandse staat verplicht werd méér maatregelen te nemen om klimaatverandering te voorkomen. Een half jaar later beloofden 195 landen op de klimaatconferentie in Parijs dat ze de opwarming van de aarde nu echt, daadwerkelijk zullen gaan beperken tot hoogstens 2 graden. Maar zie wat er gebeurde. In Nederland stéég de uitstoot van broeikasgas in plaats van te dalen, en ook op wereldschaal werd niet minder broeikasgas de lucht in gejaagd.

De auto redt het nog niet zonder u

Na de eerste dode in (de vroege versie van) de zelfrijdende auto legt Bard van de Weijer, die vaak in zulke wagens reed, uit dat er nog veel moet verbeteren aan de techniek.

Bij mijn schoonmoeder was het nog gewoon 1950

'Wanneer komen jullie weer eens?' Ik had mijn 84-jarige schoonmoeder aan de telefoon. Aan de andere kant van het land sloeg een koekoeksklok drie uur in een warme woonkamer, op de achtergrond hoorde ik het getsjilp van vogels die je in de stad allang niet meer hoort.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden