Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. De zoektocht naar een meerderheidskabinet gaat verder onder leiding van informateur Herman Tjeenk Willink. En tja, dan komt onvermijdelijk GroenLinks weer in beeld. Verder in uw avondnieuwsbrief: voor homoseksuele vluchtelingen valt 'ruimdenkend' Nederland tegen en zo verzeker je een decolleté - big business in Londen.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Vandaag belangrijk

Communicatiedirecteur Trump stapt op: mogelijk begin grote schoonmaak Witte Huis?
De communicatiedirecteur van het Witte Huis, Mike Dubke, is opgestapt. Het aftreden van Dubke, die slechts drie maanden in functie was, is mogelijk een signaal dat een grote schoonmaak in het Witte Huis is begonnen. President Trump is al lange tijd ontevreden over het functioneren van zijn staf. Met een reorganisatie wordt al rekening gehouden sinds Trumps terugkeer uit Europa.

Sterkere elektronische enkelband om doorknippen te voorkomen
De elektronische enkelband wordt versterkt om sabotage tegen te gaan. Begin deze maand bleek dat 35 verdachten en veroordeelden sinds 2016 hun enkelband hebben doorgeknipt. Zeven van hen zijn nog altijd voortvluchtig.

Mogelijk krijgt de Johan Cruijff Arena alsnog sponsor in naam
Ajax, de Arena en de gemeente Amsterdam houden de mogelijkheid open alsnog een sponsor naast de naam van Johan Cruijff op de Amsterdam Arena te zetten. Tabaksfabrikanten zijn op voorhand uitgesloten, zo is afgesproken met de nabestaanden van de vorig jaar overleden oud-voetballer bij wie longkanker was geconstateerd.

null Beeld anp
Beeld anp

Rutte kan eindelijk bellen met Brussel: Nederland steunt toch Oekraïneverdrag
De kogel is door de kerk. Na ruim dertien maanden gesteggel over het EU-associatieakkoord met Oekraïne heeft de Eerste Kamer vanmiddag ingestemd met het verdrag. In april vorig jaar stemde een meerderheid van 2,5 miljoen Nederlanders nog per referendum tegen. Zowel de Eerste als Tweede Kamer legt die nee-stem naast zich neer: het omstreden Oekraïneverdrag komt er toch.

Video van de dag

Vriendschappen zijn erop stukgelopen, relaties verbroken, eindeloze verhitte debatten gevoerd - maar wij zijn eruit: het ultieme popjaar is 1967.

Vanavond op tv

Voor Lashawn, Selm, Dennis en de tweeling Anne en Lisa is hun geslacht niet bepalend voor hun identiteit, vertellen ze in de 3Doc Genderbende (NPO3, 21.50 uur). Meer zin in de tragische liefdesgeschiedenis Anna Karenina, naar de klassieke roman van Tolstoj? Zap dan om 20.30 uur naar SBS9. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Homoseksueel en vluchteling? Dan valt 'ruimdenkend' Nederland toch tegen
Homoseksuelen die vanwege hun geaardheid of een oorlog hun land ontvluchtten komen bijeen in Amsterdam. Want Nederland mag dan ruimdenkend zijn, de stereotype verwachtingen zijn benauwend. 'Hij wilde seks in ruil voor woonruimte.' (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,-/week.

Met aantreden van Tjeenk Willink komt GroenLinks weer in beeld
Asscher blijft Klaver pushen om gesprek aan te gaan artikelDe zoektocht naar een meerderheidskabinet gaat verder onder leiding van informateur Herman Tjeenk Willink. Onvermijdelijk komt nu ook GroenLinks weer in beeld.

null Beeld anp
Beeld anp

Waarom het verzekeren van lichaamsdelen big business is
Het begon ooit met de benen van Marlene Dietrich, maar inmiddels is ook de neus van Ilja Gort verzekerd. Voor Lloyd's in Londen goed om te laten zien dat ze overal een dekking voor hebben. Voor de artiest een mooi marketinginstrument: zie eens hoe belangrijk ik ben. (+)

Noriega was listig, excentriek en extreem gewelddadig
'El Man', zo liet de Panamese dictator Manuel Antonio Noriega zich op het hoogtepunt van zijn macht noemen. (+) Zijn initialen moesten volstaan. Maar achter zijn rug werd de sterke man van het Midden-Amerikaanse land 'de ananas' genoemd, een minder vleiende verwijzing naar zijn pokdalige gezicht.

null Beeld ap
Beeld ap

De 20 mooiste nummers van Harry Bannink
Harry Bannink was dé Nederlandse liedjesschrijver. Liefhebber Gijs Groenteman maakte een podcast over zijn oeuvre en stelde voor de Volkskrant een top-20 samen. (+)

Aaf Brandt Corstius: Deprimerend eigenlijk, dat Dumoulin en De Ligt zo slim zijn
Door mijn huiselijke situatie (samenwonend met sportfanaten) ben ik beter op de hoogte van sportfeiten dan strikt noodzakelijk voor een vrouw van 42 met een absolute desinteresse in sport. (+)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden