Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Het is een zwarte dag voor voetballiefhebbers over de hele wereld: Johan Cruijff is overleden. Vriend Jan Mulder schreef een ode aan de voetballer, lees die hier (+). Verder in de Volkskrant Avond: generatie binge (+) en waarom teruggekeerde jihadstrijders ook in Nederland onder de radar kunnen blijven (+).

Redactie
null Beeld Hans Heus
Beeld Hans Heus

Vandaag belangrijk

Voetballegende Johan Cruijff (68) overleden

Voetballegende Johan Cruijff is vandaag op 68-jarige leeftijd overleden. 'Met verdriet moeten wij mededelen dat Johan Cruijff omringd door zijn familie en na een felle strijd tegen kanker, op 24 maart in Barcelona is overleden', zo valt te lezen op zijn officiële website.

Van der Steur: dader Brussel was in Nederland

Ibrahim El Bakraoui, een van de daders van de aanslag op de Brusselse luchthaven Zaventem, is inderdaad in juli vorig jaar door Turkije op een vliegtuig van Istanbul naar Amsterdam gezet. Hij kon ongehinderd landen in Nederland omdat er geen verdenkingen tegen hem waren en hij niet in internationale opsporingssystemen stond geregistreerd. Dit schrijft minister Ard van der Steur van Justitie in een brief aan de Tweede Kamer.

null Beeld EPA
Beeld EPA

Coach tennisprof Haase aangehouden voor dood Koen Everink

Tenniscoach Mark de J. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van zakenman Koen Everink. Hij werd donderdagochtend op Schiphol aangehouden, nadat hij een dag eerder samen met tennisser Robin Haase de Verenigde Staten had verlaten. Haase had zich wegens een knieblessure teruggetrokken van de Masters van Miami. Over de veronderstelde rol van de 29-jarige Rotterdamse tenniscoach bij de dood van Everink wil de politie niets kwijt.

+ teken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Karadzic veroordeeld tot 40 jaar voor oorlogsmisdaden en volkerenmoord

Het Joegoslavië Tribunaal heeft Radovan Karadzic, de politiek leider van de Serviërs in Bosnië tijdens de oorlog in de jaren 1992-1995, gisteren veroordeeld tot veertig jaar gevangenisstraf. De Zuid-Koreaanse rechter O-gon Kwon acht Karadzic onder meer medeverantwoordelijk voor de genocide van Srebrenica in juli 1995.

Radovan Karadzic. Beeld ANP
Radovan Karadzic.Beeld ANP

Vanavond op tv

In Keuringsdienst van waarde (NPO 3, 20.30 uur) wordt vanavond onderzocht waar de euro vandaan komt. Niet de munteenheid, maar de muntjes. Verder kunt u op Veronica (20.30 uur) kijken naar de tweede van Christopher Nolans drie Batmanfilms: The Dark knight. Een grimmige film, die zijn klasse bovenal dankt aan Heath Ledgers vertolking van slechterik The Joker. Bekijk hier al onze tv-tips.

Meer tv-tips vindt u hier.

Heath Ledgers als The Joker. Beeld
Heath Ledgers als The Joker.Beeld

Video van de dag: Cruijff leeft voort in voetbal van vandaag

Johan Cruijff is overleden, maar zijn invloed is nog altijd zichtbaar in het voetbal van tegenwoordig. Zes manieren waarop Cruijff voortleeft in het moderne voetbal.

De tekst gaat verder onder het filmpje.

Morgen in de krant

Jan Mulder over Johan Cruijff: uitvinder van de elektriciteit (+)

Johan Cruijff had meestal gelijk als hij over koning voetbal sprak, behalve toen hij deze wijsheid verkondigde: 'Voetbal speel je met het hoofd.'

Nederland legt veiligheid in handen van veelgeprezen wijkagent (+)

De Nederlandse staat is alert als teruggekeerde Syriëgangers weer opduiken in Nederland, is steeds weer de geruststellende boodschap. Bij aankomst in Nederland worden ze opgepakt en verhoord. Op grond van informatie van de AIVD en eventueel buitenlandse inlichtingendiensten wordt een risico- en dreigingsinschatting gemaakt. Contact wordt gelegd met hun formele netwerk.

Geldvraag: Hoe kan ik handig belasting verdelen met mijn partner?

Hoe verdeel ik in de aangifte de belasting met mijn partner? Corrigeert de fiscus dat als je het niet goed doet?

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Johan Cruijff en Jan Mulder. Beeld Voetbal International
Johan Cruijff en Jan Mulder.Beeld Voetbal International
Een agent in gesprek met moslimjongeren. Beeld
Een agent in gesprek met moslimjongeren.Beeld
null Beeld Eline van Strien
Beeld Eline van Strien

Het is de tijd van de binge-generatie (+)

Als iets de cultuur van de laatste jaren kenmerkt, is het dat er onnoemelijk veel te doen, te zien, te lezen en te luisteren is. Het leidt tot een nieuw soort schuldgevoel. Tijd voor een andere strategie.

Interview: Filmmaker Sam de Jong bezig met nieuwe film (+)

Nog nauwelijks bekomen van de juichende nationale en internationale ontvangst van zijn speelfilmdebuut Prins, eind vorig jaar, blijkt Sam de Jong in New York een nieuwe (Amerikaanse!) speelfilm te maken.

Colum Peter Buwalda: Dingen heel erg zeker weten (+)

Je suis Johan! Verder weet ik maar weinig heel erg zeker.

Sam de Jong. Beeld Daniel Cohen
Sam de Jong.Beeld Daniel Cohen

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden