Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Bijna 80 procent van de teksten uit de Michelingids van dit jaar zijn identiek aan de vorige editie. Chef-koks zetten hun vraagtekens bij het oordeel van de culinaire gids. Verder in de Volkskrant Avond: de beste chocoladebieren en het roemloze einde van vlaggenschip Berge Stahl.

Carrie Fisher als prinses Leia op het strand, in 1987. Beeld Aaron Rapoport/Corbis
Carrie Fisher als prinses Leia op het strand, in 1987.Beeld Aaron Rapoport/Corbis

Vandaag belangrijk

Twijfels over Michelingids: bijna alle teksten zijn al twee jaar hetzelfde

Deel van de teksten in de gids zijn hetzelfde als voorgaande edities. Chef-koks zetten vraagtekens bij de zorgvuldigheid die Michelin betracht bij het uitdelen van sterren.

Vlaamse eigenaar NRC wil Telegraaf Media Groep overnemen

De Vlaamse krantenuitgever Mediahuis, de eigenaar van onder meer NRC Handelsblad, wil de Telegraaf Media Groep (TMG) overnemen. Als de overname doorgaat, dan blijven er in de lage landen twee grote Belgisch-Nederlandse mediabedrijven over: Mediahuis met de NRC en de Telegraaf en de Persgroep, de uitgever van onder meer de Volkskrant, het AD, Trouw en Het Parool.

Opmars vuurwerkverbod stagneert, ondanks uitspraak Raad van State

Grote gemeenten staan niet te springen om het aantal vuurwerkvrije zones verder uit te breiden. Door een juridische overwinning van Hilversum bij de Raad van State is het eenvoudiger voor gemeenten geworden om zo'n zone in te stellen. Maar het aantal grote gemeenten dat daartoe besluit, blijft stabiel. Dit blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant.

'Al-Fitrah moskee leert kinderen niet bewust onverdraagzaamheid'

Leerlingen van de aan de Utrechtse Al-Fitrah moskee gelieerde Koranschool Dar al-Hudaa wordt niet bewust onverdraagzaamheid jegens ongelovigen en afkeer van het Westen aangeleerd. Wel krijgen ze op het hart gedrukt dat ze onverkort moeten vasthouden aan hun orthodox islamitische identiteit. Ook als hun islamitische waarden haaks staan op wat in de samenleving gebruikelijk is.

De al-Fitrah moskee in Utrecht. Beeld anp
De al-Fitrah moskee in Utrecht.Beeld anp

Video van de dag

Ter ere van de nieuwe Star Wars film, Rogue one, legt Daan Heerma zijn haat-liefde verhouding met Darth Vader uit en benoemt hij verschillende soorten nerds.

Vanavond op tv

Wibi Soerjadi viert vanavond bij Pauw dat hij 35 jaar in het vak zit (NPO 1, 23.00 uur). Formule 1-commentator Olav Mol blikt bij RTL Late Night terug op de hoogtepunten uit het racejaar (RTL 4, 22.30 uur). Op SBS 6 kunt u om 20.30 uur naar de eerste van de drie Hobbit-films kijken. Al onze tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

In cyberwereld geldt het recht van de sterkste

Hoe bijzonder is de Russische bemoeienis met de Amerikaanse verkiezingen? En wat kunnen de VS voor tegenmaatregelen nemen? De methode van de Russen mag nieuw zijn, dit soort bemoeienis zeker niet. (+)

Rotterdam neemt afscheid van iconische Berge Stahl

De Rotterdamse haven neemt afscheid van zijn officieuze vlaggenschip, de Berge Stahl (343 meter). Wordt het gevaarte op een strand gesloopt volgens de 'zwaartekrachtmethode'? (+)

Verdien ik wel genoeg? Floormanager 1.873 euro bruto (38 uur)

Het leek zo mooi voor Levy (32) toen hij zes jaar geleden in dienst trad bij een internationale fastfoodketen. Al snel kreeg hij de functie manager in opleiding met het bijbehorende salaris. Maar daar hield het ook wel een beetje mee op, wat salaris betreft dan. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Star Wars-vrouwen zijn eigenlijk de echte bikkels

Eigenlijk zijn Han Solo en Luke Skywalker maar softies. Als ze niet oppassen, worden ze overklast door heel wat potiger types. Sorry fanboys: de echte bikkels in dit sterrenstelsel zijn vrouwen. (+)

Zware klus: de grote chocoladebiertest

V-test: chocoladebieren. Een fors alcoholpercentace en een uitgesproken smaak. Chocoladebieren proeven is hard werken. (+)

Met JA/JA-sticker sta je te kijk als koopzieke stumper

Binnenkort verdwijnt de NEE/NEE-sticker, en moet je een JA/JA-sticker plakken als je wél reclame wil. Sylvia Witteman blijft erover tobben: 'Met een deur met een JA/JA sticker sta je voor de hele wijk te kijk als kleingeestige slaaf van het grootkapitaal; een koopzieke stumper. (+)

De Berge Stahl in Rotterdam. Beeld Hollandse Hoogte
De Berge Stahl in Rotterdam.Beeld Hollandse Hoogte
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden