Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Terwijl de Tweede Kamer steggelt over een uitbreiding van het vaderschapsverlof van twee naar vijf dagen, geeft ING jonge vaders een hele maand vrijaf. Het is de eerste grote Nederlandse onderneming die zo'n maatregel neemt. Verder in de Volkskrant Avond: we gingen mee op schrijfretraite in de Algarve en wordt u slapend arm door nooit van energieleverancier te wisselen?

Redactie
null Beeld epa
Beeld epa

Vandaag belangrijk

ING gaat jonge vaders een maand betaald ouderschapsverlof geven
Terwijl de Tweede Kamer nog steggelt over een bescheiden verlenging van het betaalde vaderschapsverlof van twee naar vijf dagen, geeft ING jonge vaders meteen maar een hele maand betaald vrijaf. De bank is de eerste grote Nederlandse onderneming die zijn mannelijke werknemers een ruimhartig ouderschapsverlof gunt. ING heeft dit in de nieuwe cao voor alle 14 duizend medewerkers vastgelegd, maakten de bank en de vakbonden maandag bekend.

Prorail gaat aangifte doen tegen treinstunters; 'niet spotten met het spoor'
ProRail doet aangifte tegen de treinstunters die bij een Friese spoorwegovergang aan een spoorboom hingen. Vandaag dook op Dumpert een filmpje op van de actie. Volgens ProRail hebben de stunters het treinverkeer in gevaar gebracht.

Washington Post: Verenigde Arabische Emiraten verantwoordelijk voor hack staatspersbureau Qatar
Het hacken van het staatspersbureau van Qatar, dat leidde tot een conflict met andere Golfstaten, was het werk van de Verenigde Arabische Emiraten. The Washington Post meldt dit op gezag van bronnen bij Amerikaanse inlichtingendiensten. Vorige maand gaf Qatar 'buurlanden' al de schuld.

null Beeld afp
Beeld afp

Zanger R. Kelly beschuldigd van misbruiken en hersenspoelen van jonge vrouwen
De zanger R. Kelly zou meerdere jonge vrouwen tegen hun wil gevangen houden en misbruiken in een sekte. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse site Buzzfeed, die ouders sprak van meisjes die vastzitten in huizen in de buurt van Chicago en Atlanta. Drie vrouwen die tot voor kort deel uitmaakten van de communes bevestigen de vermoedens. Een advocaat van R. Kelly ontkent de beschuldigingen.

null Beeld anp
Beeld anp

Video van de dag

De cinema was zonder hem heel wat gruwelhordes armer geweest. Met de dood van George A. Romero heeft de moderne zombiefilm zijn geestelijk vader, belangrijkste pleitbezorger én morele geweten verloren.

Vanavond op tv

Vanavond kunt u kijken naar het oudste gezin ter wereld: de Noord-Ierse Donnelly's. Bij elkaar opgeteld waren Austin Donnelly en zijn dertien broers en zussen 1.117 jaar oud. Om 22:25 schuift Johan Derksen aan bij Jinek om te vertellen over dit Volkskrant-interview waarin hij stelt dat hij radicaal van mening veranderde over vrouwenvoetbal. 'Ik dacht opeens: hé, is dat nou een vrouw?' Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Zo werd het Nationaal Monument MH17 ingewijd
Het is vandaag drie jaar geleden dat vlucht MH17 uit de lucht geschoten werd. In Vijfhuizen, onder de rook van Schiphol, werd vandaag het Nationaal Monument MH17 geopend. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant proberen voor slechts vier euro per week.

Einde aan de 'symbolische' politiehuisjes bij Joodse instellingen
Deze week is de politie begonnen met het weghalen van de eerste van de achttien huisjes bij Joodse instellingen in Amsterdam en Amstelveen. 'Het beveiligen van objecten werkt alleen als je voor heel veel geld zwaar bewapende agenten voor de deur zet, en niet als ze hun hokje niet uit mogen komen bij een incident.' (+)

null Beeld anp
Beeld anp

De heilzame werking van de schrijfvakantie
Een miljoen Nederlanders doet aan creatief schrijven. Wat bezielt al die mensen? De Volkskrant ging mee op schrijfretraite in de Algarve, waar een docent en een mispelboom de scribenten inspireren.

De Nederlandse energiemarkt: overstappen is profiteren
Slapend arm worden, dat is het opvallendste kenmerk van de energiemarkt. Wie elk jaar van energieleverancier verandert, profiteert steeds opnieuw van de mooiste aanbiedingen. En wie dat niet doet, betaalt feitelijk dus te veel. (+)

null Beeld anp
Beeld anp

Vaak klaarkomen voorkomt prostaatkanker - Klopt dit wel?
Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: mannen die vaker dan 21 keer per maand klaarkomen, lopen minder kans op prostaatkanker.

'Zijn lichaam was zó gewend aan roken, als je dan stopt sméék je om moeilijkheden'
Sylvia Witteman hoorde twee vrouwen in de trein praten over burgemeester Eberhard van der Laan en stoppen met roken. 'Weet je dan niet hoe dat ging, bij de burgemeester?' (+)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden