Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Een nieuwe ggz-instelling laat via een U-bocht onverzekerde activiteiten als yoga en massage toch uitbetalen door de zorgverzekering. 'Bizar en laakbaar' noemt een hoogleraar deze praktijken. Verder in de Volkskrant Avond: hoe de 'integere' VVD-preses Keizer een probleem werd en waarom profvoetballers niet altijd goede zakenmannen zijn.

Redactie
Julian Assange spreekt de pers en supporters toe vanuit de ambassade van Euador in Londen in 2017. Beeld afp
Julian Assange spreekt de pers en supporters toe vanuit de ambassade van Euador in Londen in 2017.Beeld afp

Vandaag belangrijk

Ggz-instelling laat onverzekerde yogalessen toch uitbetalen
De nieuwe ggz-instelling Vitalis heeft een constructie opgezet waarmee onverzekerde activiteiten als yoga, massage, alternatieve therapie en personal training via een U-bocht toch worden gedeclareerd bij de zorgverzekering. Ruim driehonderd masseurs, coaches en yogadocenten hebben zich de afgelopen maanden aangesloten bij Vitalis.

Bijna-impasse dreigt bij formatie: wie schuift al mokkend toch nog aan?
Edith Schippers wil volgende week beginnen met een nieuwe onderhandelingsronde voor de vorming van Rutte III. Voorlopig zijn de hoofdrolspelers nog druk met het etaleren van alle meningsverschillen.

Hoe de kansen van WikiLeaks' Julian Assange keerden
Lang was zijn situatie uitzichtloos, maar in anderhalf jaar is het perspectief van Julian Assange - de Australische oprichter van klokkenluiderssite WikiLeaks die al ruim 4,5 jaar vastzit op een paar vierkante meter in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen - radicaal veranderd. Zweden beschuldigt hem niet langer van verkrachting. En Ecuador wil dat de Britten hem een uitgeleide geven.

Incassobureau verstuurt voortaan 'lieve' brieven om wanbetalers sneller te laten betalen
Intrum Justitia, een van Nederlands grootste incassobureaus, gaat voortaan alleen nog lieve brieven schrijven aan wanbetalers. Dreigbrieven zijn passé, zegt directeur Rick Terra in het Algemeen Dagblad: van dreigementen over hoge deurwaarderskosten of een gang naar de rechter schieten schuldenaren alleen maar in de stress, zonder dat ze sneller betalen.

Video van de dag

Waarom geven we elkaar een hand? Antropologen zien het als een soort aftasten van elkaar. Letterlijk!

Vanavond op tv

In Tomtesterom poogt Tom Waes als amateurklimmer de legendarische bergwand El Capitan te bedwingen (NPO 3, 20.30 uur). Grappen en tranen in College Tour, waar rapper Ali B. te gast is (NPO 2, 21.05 uur). Zin in een goede film? Dan kijkt u Festen (onopgemaakte acteurs, natuurlijk licht, niet aangeklede locaties) die ooit de juryprijs in Cannes kreeg (NPO 2, 22.55 uur). Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Hoe de 'integere' Henry Keizer plots een probleem werd
Henry Keizer was een voorzitter naar Mark Ruttes hart: een man die problemen wegpoetste. Totdat de crematoriummiljonair zelf een probleem werd. Over een VVD-voorzitter met vijanden en een partij die geen vragen stelde.(+)

Hoe deze ggz-instelling uw yogalessen vergoed krijgt
Yoga, meditatie en massage betaald door de verzekering? De nieuwe ggz-instelling Vitalis declareert deze activiteiten als deel van een psychiatrische behandeling. Maar daar is het laatste woord nog niet over gesproken.(+)

Een kleine kernoorlog is opeens niet ondenkbaar
Terug van weggeweest: kernwapens. Een wereldwijde nucleaire oorlog is misschien niet realistisch, een kleine kernoorlog des te meer - zie Noord-Korea. Wat we ervan zouden merken als ergens atoombommen worden ingezet.(+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,-/week.

Henry Keizer Beeld Jacqueline de Haas / HH
Henry KeizerBeeld Jacqueline de Haas / HH

Polderpolitiek 2.0: een breuk zonder knallende deuren
Het mislukken van poging nummer 1 maakt pijnlijk duidelijk wat er schort aan de formatie-nieuwe stijl (zonder koning): transparantie.(+)

Waarom voetballers niet altijd scoren met zakelijke deals
Voetballers zijn niet persé goede ondernemers. Denk aan Gregory van der Wiel. De international zegt te zijn opgelicht door een Turkse zakenpartner.(+)

Deskundigen moeten zich niet met politiek bemoeien
Martin Sommer over de voortdurende formatie. 'Niet de verdeling van bestaande ellende of rijkdom, maar de verdeling van angsten en risico's is de inzet.'(+)

Profvoetballers Demy de Zeeuw, Gregory van der Wiel en Eljero Ella timeren aan de weg met het merk Balr. Beeld
Profvoetballers Demy de Zeeuw, Gregory van der Wiel en Eljero Ella timeren aan de weg met het merk Balr.Beeld

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden