Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

'I will put you in jail', beet Donald Trump tijdens het tweede presidentiële debat van zich af tegen Hillary Clinton. Vandaag kwam hij hierop terug. Hij wil Clinton de tijd geven haar teleurstelling te boven te komen, aldus de toekomstig president van de Verenigde Staten. Verder in de Volkskrant Avond: acht vragen en antwoorden over uw stijgende zorgpremie en een interview met de 65-jarige Pieter Heerema die solo en non-stop de wereld rondzeilt. Hij is nu tweeënhalve week onderweg. Hoe maakt hij het nu?

Redactie
Donald Trump. Beeld afp
Donald Trump.Beeld afp

Vandaag belangrijk

Trump gaat geen opdracht geven Clinton te vervolgen
Donald Trump gaat zijn minister van Justitie geen opdracht geven Hillary Clinton te vervolgen over haar gebruik van een privé-emailserver. 'Ik denk dat het land er zeer, zeer door zou worden verdeeld', zei hij op een bijeenkomst op de redactie van The New York Times. Ook wil hij Clinton de kans geven haar teleurstelling te boven te komen, zo gaf zijn woordvoerder Kellyanne Conway eerder op dinsdag aan.

Man aangehouden voor bedreigen Sylvana Simons in film
De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden voor het maken en publiceren van het filmpje waarin Sylvana Simons wordt bedreigd. Eerder op de avond maakte de politieke beweging Denk bekend dat het kandidaat-Kamerlid bescherming krijgt vanwege deze en andere 'concrete bedreigingen'. Er worden 'zichtbare en onzichtbare maatregelen' getroffen om haar te beschermen.

Onderzoek: oud lichaam verjongt niet door jong bloed
Onderzoek bij muizen in 2005 suggereerde dat jong bloed een oud lichaam verjongt. Nu blijkt het eerder tot omgekeerde effecten te leiden.

Verdachte vermissingszaak Portugal vrij door Nederlandse fout
De 34-jarige man die in Portugal werd aangehouden voor zijn vermeende rol bij de vermissing van de Nederlandse meisjes Sam en Femke is op vrije voeten gekomen vanwege een incompleet Europees aanhoudingsverzoek. Nederland heeft hierin niet duidelijk gemaakt van welke misdaad de man wordt verdacht. Dat laat de rechtbank in de Portugese plaats Évora weten aan de Volkskrant.

De onderzoekers benadrukken dat ze nooit beweerd hebben dat jong bloed een medicijn tegen veroudering kan zijn. Beeld anp
De onderzoekers benadrukken dat ze nooit beweerd hebben dat jong bloed een medicijn tegen veroudering kan zijn.Beeld anp

Video van de dag

Nog één keer dat refrein, maar dan een toon hoger, nóg dramatischer. Bekijk in deze video hoe R. Kelly, Whitney Houston en de Backstreet Boys met de zogenaamde truckersmodulatie hun muziek onweerstaanbaar maakten.

Vanavond op televisie

Zet snel de televisie aan voor de feelgood IDFA-hit Sonita (NPO 2, 20.30 uur). In de straten van Teheran droomt deze vluchtelinge van een carrière als artiest, maar haar familie wil haar voor 9.000 dollar verkopen. NPO 3 brengt om 21.20 uur de documentaire 'Emma wil leven' over anorexiapatiënt Emma. Na afloop wordt de film nabesproken met haar ouders, (oud-)patiënten en deskundigen. Kijk hier voor meer tv-tips.

Morgen in de krant

Wat maakt het Passage-proces zo bijzonder? (+)
OM eist levenslang tegen verdachten in liquidateproces 'Dit is een dreun, een schok, ik heb dat niet gedaan', zei Dino S. (55) dinsdagmiddag in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol, nadat hij levenslang tegen zich hoorde eisen. 'Het Openbaar Ministerie verdraait de feiten.' 'Hoort u wat u zegt?', reageert de voorzitter van het hof. 'U beschuldigt de staat van fraude en bedrog.' 'Dat weet ik', antwoordt S. geëmotioneerd. 'Maar dit is geen eerlijk proces.'

Zeilend de wereld rond met helse pijn, maar geen spijt (+)
Hij ging hij door zijn rug, kon door de pijn dagen amper iets doen en raakte steeds verder achterop. Tweeëneenhalve week is Pieter Heerema onderweg in de Vendée Globe, de solo en non-stop zeilrace rond de wereld. 'Nee, natuurlijk geen spijt hieraan begonnen te zijn.'

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Acht vragen over uw stijgende zorgpremie (+)
De tijd van kiezen breekt weer aan. Alle zorgverzekeraars laten hun klanten de komende weken weten hoe hoog hun premie in 2017 wordt. Intussen proberen ze klanten bij andere verzekeraars weg te lokken met advertenties in kranten, radio, televisie en met ongevraagde post. Tot 31 december kan iedereen zijn zorgverzekering opzeggen, voor 31 januari 2017 moet iedereen weer een zorgverzekering hebben afgesloten.

'Het taboe op abortus is nog altijd gigantisch' (+)
Wat betekent het om nu vrouw te zijn? Die vraag stelt V in een reeks interviews aan de orde. Gabie Raven (55) is abortusarts: 'Ik ben ook de stommiteit van vrouwen gaan zien.'

Gabie Raven: 'Een vrouw die met een piepstem zegt 'nou, doe dan maar', help ik niet. Ik ga geen lammeren naar de slachtbank leiden.' Beeld Imke Panhuijzen
Gabie Raven: 'Een vrouw die met een piepstem zegt 'nou, doe dan maar', help ik niet. Ik ga geen lammeren naar de slachtbank leiden.'Beeld Imke Panhuijzen

Verhaallijnen in Als de dijken breken zijn wisselvallig
De Volkskrant kijkt (nieuwe) series en bespreekt er elke week een. Deze week: Als de dijken breken (**). Lees hier de hele recensie.

Negatieve aandacht lijkt een verdienmodel (+)
Ook wie het niet wil zien, kan er niet over meespreken zonder de bagger te hebben zien blubberen. Lees hier de hele column van Jean-Pierre Geelen.

Susan Visser in Als de dijken breken. Beeld
Susan Visser in Als de dijken breken.Beeld

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden