Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Hier gaan we uitkomen, is de stemming op dag 126 van de kabinetsformatie. Al ligt er nog een aantal grote hordes te wachten. Verder in de Volkskrant Avond: vijf apps om u op weg te helpen nu Tomtom de stekker uit het navigatiekastje trekt en zoveel plastic produceerde de mens tot nu toe.

Herdershond in Opmeer (Noord-Holland. Beeld anp
Herdershond in Opmeer (Noord-Holland.Beeld anp

Vandaag belangrijk

Ja, hier gaan we uitkomen, is de stemming op formatiedag 126
Goedgemutst gaan de onderhandelaars op vakantie. Hier gaan we uitkomen, is de stemming op dag 126 van de kabinetsformatie. Al ligt er nog een aantal grote hordes te wachten bij terugkomst op 9 augustus.

Amsterdam verhardt strijd tegen geluidsoverlast en wil strengere normen voor evenementen
De gemeente Amsterdam gaat proberen de overlast van evenementen in de hoofdstad te beperken. De gemeente bepaalt voortaan aan welke geluidseisen festivals moeten voldoen. Voor 21 belangrijke locaties komen er ook specifieke eisen om onder een nieuwe decibelnorm te blijven.

Netanyahu: Kritische houding EU jegens Israël is 'krankzinnig'
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu vindt de kritische houding van de EU jegens zijn land 'krankzinnig'. Hij zei dat woensdag in Boedapest, waar hij leiders van Midden- en Oost-Europese lidstaten ontmoette.

Sociale aard van honden verklaard door dezelfde dna-fout als bij mensen met Williams-syndroom
Wetenschappers hebben een verrassende verklaring gevonden voor het feit dat honden zo lief en sociaal zijn. De dieren lijden aan 'de hondenversie van het Williams-Beuren-syndroom bij de mens', in woorden van een van de onderzoekers. Dat is een aangeboren verstandelijke beperking, onder meer gekenmerkt door een opvallend lief en sociaal karakter.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Beeld afp
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu.Beeld afp

Video van de dag

De nieuwe doctor in Doctor Who is een vrouw. En dat zien we steeds vaker: vrouwen die traditioneel mannelijke rollen vertolken. Goede zaak, maar er is ook kritiek. En die komt niet alleen vanuit de seksistische krochten van het internet.

Vanavond op tv

De documentaire Tokyo Idols (22,45 uur, NPO 2) duikt in de wereld van Japanse meisjes die een specifieke soort popmuziek maken en grote groepen volwassen mannen achter zich aan krijgen. De Nederlandse acteur Jochum ten Haaf vertelt bij RTL Summer Night (RTL 4, 21.30 uur) over zijn rol in de nieuwe film Dunkirk, die morgen uitkomt. Onze complete tv-selectie ziet u hier.

Morgen in de krant

Aan dit soort reclames wil de Britse reclamewaakhond een einde maken
Een vrouw die vol overgave stofzuigt, een man die het eten laat aanbranden en een meisje dat een roze truitje draagt met de tekst 'Social butterfly'. Wat de Britse reclamewaakhond betreft komt er een einde aan zulke taferelen in reclamespotjes. Volgens de Advertising Standards Authority (ASA) zijn ze seksistisch en houden ze stereotypen in stand. Vrouwen zouden bovendien het slachtoffer zijn van 'objectivering'.

TomToms navigatiekastje heeft beste tijd gehad: 5 apps om u op weg te helpen : 5 apps om u op weg te helpen

De opkomst van de smartphone luidde de ondergang van de navigatiekastjes in. Een overzicht van vijf goede navigatie-apps.

Een navigatiesysteem van TomTom NV. Beeld anp
Een navigatiesysteem van TomTom NV.Beeld anp

Zó zwaar is de totale hoeveelheid plastic die de mensheid tot nu toe heeft gemaakt
Al het water in het IJsselmeer; één miljard olifanten; een rij van hier tot voorbij de maan; meer dan 800 duizend Eiffeltorens. Zó zwaar is de totale hoeveelheid plastic die de mensheid tot dusver heeft gemaakt. In 2015 stond de teller op 8,3 miljard ton plastic, en zo'n 60 procent daarvan zit als afval weggestopt ergens in de grond, of zwerft ergens door het milieu.

Opinie: Hoog tijd om kruidengeneeskunde uit het verdomhoekje te halen
Goed onderzoek naar kruidengeneesmiddelen verbetert de gezondheidszorg voor de gebruikers ervan, zegt student farmacie Gifty Amokwandoh.

Plusteken achter een artikel? Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant proberen voor slechts vier euro per week.

Regisseur Christopher Nolan: 'Dunkirk was een verlies, dat deel werd van de victorie' (+)
Het budget is immens, sterren ontbreken en het verhaal gaat over een historische aftocht: Christopher Nolans Dunkirk is een kolossale gok. Ja, die druk voelde hij wel, zegt de regisseur in gesprek met de Volkskrant.

Column Sylvia Witteman: De vrouw voor me ging maar door over haar 'spreidvoet' en 'beperkte flexie' (+)
Sylvia Witteman wilde sandalen kopen, maar haar geduld werd op de proef gesteld.

Christopher Nolan op de set van Dunkirk. Beeld
Christopher Nolan op de set van Dunkirk.Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden