Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. De jaarlijkse persconferentie van de president van Rusland is het enige moment in het jaar waarop deze wereldleider toegankelijk is voor media. Er zijn 1.640 journalisten geaccrediteerd, dus is het vechten om de aandacht van Vladimir Poetin. Verder in de Volkskrant Avond: een dubbele tweestrijd bij de Rotterdamse raadsverkiezingen en deze arts, bijnaam: Dr. Death, is zijn leven lang al wegbereider van de zelfgekozen dood.

Redactie
Minister Ollongren grijpt ondanks eerder dreigement niet in Brunssum in. De burgemeester moet de problemen oplossen. Beeld anp
Minister Ollongren grijpt ondanks eerder dreigement niet in Brunssum in. De burgemeester moet de problemen oplossen.Beeld anp

Vandaag belangrijk

Minister Ollongren grijpt ondanks eerder dreigement niet in Brunssum in, burgemeester moet problemen oplossen
Dat is de uitkomst van overleg tussen Ollongren, interim-burgemeester Gerd Leers, de opgestapte burgemeester Luc Winants en commissaris van de koning Theo Bovens.

Amsterdamse notaris Bart Voorwinde met onmiddellijke ingang geschorst
De Amsterdamse notaris Bart Voorwinde is vorige week vrijdag met onmiddellijke ingang geschorst. De exacte reden van de schorsing is niet bekendgemaakt, maar er is sprake van verdenking van een 'zeer ernstige zaak', zegt Marijke Kaptein, directeur van het Bureau Financieel Toezicht. 'Deze notaris mag geen seconde langer actief zijn.'

null Beeld anp
Beeld anp

Computergigant IBM stelt als eerste quantumcomputers beschikbaar voor bedrijven
IBM bedrijf heeft donderdag een commercieel contract gesloten met twaalf bedrijven en instellingen die ingewikkelde problemen met de nieuwe generatie supercomputer te lijf willen gaan.

Onderdeel van een quantumcomputer. Beeld IBM
Onderdeel van een quantumcomputer.Beeld IBM

Op klokkenluidersplatform Publeaks kan je binnenkort via je smartphone anoniem lekken
Het wordt makkelijker om anoniem te lekken naar Nederlandse media. Klokkenluidersplatform Publeaks gaat binnenkort de mogelijkheid bieden om foto's, video's en documenten via de smartphone te delen met de aangesloten mediabedrijven.

Video van de dag

Goed nieuws in de categorie vrouwen aan de top: dit jaar zijn álle genomineerden voor de belangrijkste Nederlandse beeldende kunstprijs vrouw. In deze video bespreekt kunstredacteur Sacha Bronwasser de kanshebbers voor de Prix de Rome. Normaal heel serieuze kunst, maar nu vooral ook léuke kunst, dat gaat van een keiroze lift tot een knuffellandschap.

Vanavond op tv

De Keuringsdienst van waarde duikt in de suikerberg. Terwijl de rest van de wereld het vooral moet hebben van rietsuiker, doet Nederland als kleine speler mee met de biet (NPO 3, 20.25 uur). En in Danny demonstreert loopt Danny Ghosen in de VS mee met de Freedom Fighters, een groep jonge actievoerders die zich laat horen tegen racisme (NPO 3, 21.00 uur). Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Journalisten staan te dringen om Poetin te vertellen dat Rusland van hem houdt
De jaarlijkse persconferentie van de president van Rusland is het enige moment in het jaar waarop deze wereldleider toegankelijk is voor media. Er zijn 1.640 journalisten geaccrediteerd, dus is het vechten om de aandacht van Vladimir Poetin. (+)

Plusteken achter een artikel? Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier vindt u al een Volkskrant-abonnement vanaf €3,50 per week.

Raadsverkiezingen in Rotterdam: de nieuwkomers versus gevestigde orde
De Rotterdamse raadsverkiezingen worden een dubbele tweestrijd. De PVV neemt het op tegen Leefbaar Rotterdam, dat steun krijgt van Thierry Baudet. Denk gaat de strijd aan met Nida en PvdA. (+)

Peter Pannekoek: 'Blijkbaar ben ik niet zo goed in het accepteren van het feit dat mensen mij ruk vinden'
Woensdag nog was hij een van de 'roasters' van Giel Beelen, vanaf zondag is hij teamcaptain in Dit was het nieuws. Want meer dan in zijn talent gelooft Peter Pannekoek (31) in zijn vermogen te bikkelen. (+)

Peter Pannekoek Beeld Frank Ruiter
Peter PannekoekBeeld Frank Ruiter

'Dr. Death' vindt dat iedereen het recht heeft om zijn leven te beëindigen en hij helpt ze daar ook bij
Over zijn 3D-printer gemaakte euthanasiecapsule Hij schokte onlangs de wereld met zijn nieuwe idee: een door een 3D-printer gemaakte euthanasiecapsule. De Australische arts Philip Nitschke is al zijn leven lang wegbereider van de zelfverkozen dood. Zijn werkterrein: Nederland. (+)

Zo voorkomt u de volgende keer een valpartij door sneeuw
Niet alleen de automobilist kan zich wapenen tegen winters weer. Er zijn ook winterbanden voor de fiets. Werken ze ook? (+)

Een man trotseert fietsend de sneeuw, al dan niet op winterbanden. Beeld anp
Een man trotseert fietsend de sneeuw, al dan niet op winterbanden.Beeld anp

Deze tijd van het jaar is hét excuus voor al uw slechte eigenschappen
Als iedereen griep heeft, vlak na een grote feestdag en de week voor én na een vakantie snapt iedereen dat, schrijft columnist Aaf Brandt Corstius. 'Iedereen begint over zijn eigen pre- of post-vakantieapathie en zo houden we met zijn allen iets in stand waardoor we als samenleving tien dagen voor en tien dagen na een vakantie amper iets hoeven te doen, en er ook over mogen klagen.' (+)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden