Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. In Rotterdam is een concert in de Maassilo afgelast op last van de politie, 'in verband met een terreurdreiging'. Dat heeft de locatie laten weten via Twitter. Verder in de Volkskrant Avond: vier manieren om het woningtekort op te lossen en moet Trump bang zijn voor Steve Bannon aan de zijlijn?

Redactie
Donald Trump in Phoenix. Beeld AFP
Donald Trump in Phoenix.Beeld AFP

Vandaag belangrijk

Concert in Rotterdamse Maassilo afgelast vanwege 'terreurdreiging'
Een concert van de Amerikaanse band Allah-Las in Rotterdam is afgelast 'in verband met een terreurdreiging'. Dat heeft de Maassilo, de evenementenlocatie waar het concert gehouden zou worden, laten weten via Twitter. De politie was niet direct bereikbaar voor meer details. Op foto's waren agenten in kogelwerende vesten te zien die de omgeving afzetten.

Trump probeert zich te gedragen, maar hij vliegt in Phoenix al snel weer uit de bocht
Operatie 'Hou de president in het gareel' is deze dagen in volle gang. Donald Trumps adviseurs doen alle moeite om de toon van de president te matigen. Maar dinsdag, een dag na de sobere, presidentiële toespraak over Afghanistan, liet Trump zien dat hij niet van plan is om volledig ingekapseld te worden. In Phoenix haalde hij vertrouwd fel uit naar zijn eigen partijgenoten, de vele critici en de media. Trump: 'Het zijn oneerlijke, slechte lui.'

Gifschandaal breidt zich uit naar vleessector: Chickfriend behandelde ook kalveren met fipronil
Het gifschandaal met eieren breidt zich nu uit naar de vleessector. Een kalverbedrijf is geblokkeerd omdat ook daar met het verboden gif fipronil en een tweede gif, amitraz, is gewerkt.

Quantumcomputer binnen handbereik door vinding van Nederlandse fysici
In de wereldwijde jacht op de eerste werkende quantumcomputer denken Eindhovense en Delftse fysici een beslissende slag te hebben geslagen. In Nature van woensdag presenteren ze een geheugenunit die van nature bestand is tegen verstoringen. Overgevoeligheid voor verstoringen is volgens experts tot nog toe verreweg het grootste probleem voor quantumcomputers.

Video van de dag

Ze drinken minder, roken minder en beginnen later aan seks. Waarom worden jongeren steeds braver?

Vanavond op tv

Hoe mooi/niet mooi was onze zomer nou echt? Helga van Leur komt naar RTL Summer Nights (RTL 4, 21.35 uur) om antwoord te geven op deze vraag. Wat doen oud-sporters als hun carrière voorbij is? In het Canvas-programma De Kleedkamer (21.05 uur) wordt dat onderzocht. Daarna, om 22.20 uur op dezelfde zender, de Kubrick-film Dr. Strangelove. Een film die je kunt blijven kijken. Al onze tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Grote stad zoekt dringend woonruimte
Het aanbod van koopwoningen blijft ver achter bij de vraag. Vooral in de Randstad, Eindhoven en Groningen zet dit de huizenmarkt onder grote druk. Wat te doen? (+)

'Ook buiten het Witte Huis zal Bannon leidinggeven aan een nationalistische beweging'
Na zijn ontslag als presidentieel strateeg blijft Steve Bannon de verbeelding prikkelen. Staat de poppenspeler nu met lege handen, of heeft hij toch nog wat draadjes vast waarmee hij de hoogste macht kan sturen? (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Verdachte moord Zweedse journaliste: excentriek, gefrustreerd 'eenmansleger'
De 46-jarige Deen Peter Madsen is een ongewone hobbytechneut die de droom had uit te groeien tot een gevierd uitvinder. Zijn zelfgebouwde onderzeeër en excentrieke karakter fascineerden het Deense publiek, dat in kranten en tijdschriften over hem las. Het moet ook de Zweedse journalist Kim Wall hebben geïntrigeerd, want ze trok naar Kopenhagen om Madsen te ontmoeten. Lees hier het profiel van Peter Madsen.

Opinie - Gebiedsverbod sjeik Fawaz lost niets op
Hoe ver moeten we gaan met totalitaire maatregelen om onze liberale maatschappij te beschermen? Een gebiedsverbod voor sjeik Fawaz lost niks op, volgens arabist Maarten Zeegers.

'Als moslim kun je maar beter goed voor katten zorgen, wil je in de hemel komen'
Maandenlang volgde Ceyda Torun de straatkatten van Istanboel: eigengereide overlevers, net als de mensen aan de zelfkant van de stad. (+)

Kustaw Bessems - 'Ze hebben Jezus vermoord, maar daar kan Kustaw niks aan doen'
Er is altijd wel weer iemand die mij verzekert dat de joden het World Trade Center hebben opgeblazen, het internationale bankwezen controleren of IS hebben opgericht. Kustaw Bessems weet alleen niet zeker of hij - net als Joel - met een ster op het podium zou gaan staan. (+)

Ceyda Torun. Beeld
Ceyda Torun.Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden