Het nieuwe eten salted Caramel M&M's

Het nieuwe eten: M&M’s salted caramel

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie! 

Salted Caramel M&M's. Beeld RV

De verkaramelzeezoutisering van de samenleving zet onverminderd voort. Op de nieuwe lichtblauwe verpakking van M&M's strooit een rode M&M grove zoutkorrels in een gele soortgenoot met karamelvulling. Hij kijkt er zorgelijk bij. Waarom weten we niet. Wellicht is hij bang dat hij zijn zoete metgezel te zout maakt. 

‘Je zou het zelfs kunnen vergelijken met een shot heroïne', schreef Libelle in 2017 over de combinatie zoet-zout-vet in een stuk over de populariteit van karamelzeezout. Samen zouden de drie bestanddelen chemicaliën afgeven die ‘vuurwerk in de hersenen’ veroorzaken. 

We leggen ons dus even aan een Limited Edition-injectie van M&M’s Salted Caramel. Het eerste wat opvalt: de karamel is nogal stevig. ‘Het is niet hap-slik-weg’, zegt een proefpanellid. Bovendien: ‘De vettige nasmaak is nogal intens.’ Het doorbunkerrisico is dus laag, wat, afhankelijk van je snackintenties, een voordeel of nadeel  kan zijn.  

Er is een associatie met Rolo die zich sterk opdringt, maar dan zouter uiteraard. Vuurwerk in de hersenen is wellicht overdreven, maar in onze kwabben trekken wel degelijk wat aangename tintelingen voorbij. 

Cijfer: 7,5

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden