Het loont te shoppen voor zaktelefoons

De ontwikkelingen op de markt van zak- en autotelefoons lijken op die van de computers. De produkten worden in razend tempo geavanceerder en goedkoper, zodat veel mensen de aankoop maar uitstellen omdat hetzelfde produkt over een jaar tegen de helft van de prijs gekocht kan worden....

Een tip voor de toekomstige koper kan in ieder geval afgeleid worden uit Mobiele Telecommicatie, een vakblad voor alles wat met bewegen en tegelijkertijd communiceren van doen heeft. Wees voorzichtig bij Eddy's Auto Hifi Centre te Rotterdam. Want de verkopers hebben wellicht aandelen in KPN gekocht. 'Men is erg PTT gericht, terwijl de andere merken in de vitrine niet eens aan bod komen. Ook als wij naar de andere merken vragen, wordt het onderwerp snel weer op het 'perfecte spul' van PTT Telecom gebracht', zo meldt het blad na een vergelijkend onderzoek van een zevental dealers in de Randstad.

Eddy's personeel beweert zelfs dat er geen gelijkwaardige toestellen zijn aan die van de PTT - en dat terwijl de mobiele telefoons van PTT in werkelijkheid toestellen van een ander merk zijn met een PTT-stickertje erop, zo weet het tijdschrift.

Ook Dixons moet het ontgelden. Daar wil de verkoopster de keurders van het blad doen geloven dat Sony zo'n prima toestel is, omdat hij kleiner is dan dat van Siemens. Daardoor is het een 'technisch verfijnder toestel omdat er minder ruimte is om de elektronica in te zetten.' Bij Dixons wordt de slechtste voorlichting gegeven, concludeert het blad.

Uit een vergelijking van de prijzen die bij verschillende dealers voor dezelfde toestellen betaald moeten worden, blijkt dat het de moeite waard is om wat rond te kijken. De Motorola 5200 bijvoorbeeld kost bij Teleworld in Amsterdam slechts 680 gulden, maar bij Car Voice in Maarssen maar liefst 1199 gulden. De Nokia 2110 kost in Maarssen 1699 gulden, maar bij Com Shop in Amsterdam slechts 1361 gulden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden