Het is leuk en het zal leuk blijven

Kom, dachten ze bij de NCRV, laten wij ook eens leuk gaan doen. Welnu, dat is heel goed gelukt. Het nieuwe komische programma heet Alles kan beter....

Wim Wirtz

De opzet van Alles kan beter doet denken aan Ook dat nog, het satirische consumenten programma van de KRO. Dat mag de pret niet drukken. Het is leuk. En het zal leuk blijven.

Presentator Fröhlich, oprecht vrolijk als altijd, toont tv-beelden van verslaggevers die in traag en nadrukkelijk uitgesproken zinnen commentaar geven op het nieuws. Het panel doet dat nog eens dunnetjes over in een sketch die de kijker schaterend van zijn stoel doet vallen: een man en een vrouw in een winkel, de man spreekt de winkelier in traag en nadrukkelijk uitgesproken zinnen toe, thuis aan de lunch doet hij hetzelfde met zijn vrouw en kinderen, en in bed zegt hij tegen zijn vrouw: 'Bedankt voor het kijken en ik zie u graag morgenochtend terug.'

En dat is nog niet alles.

De kijker krijgt beelden voorgeschoteld van minister De Vries in de Tweede Kamer en schuin achter hem een collega-bewindsman die geeuwt dat het een aard heeft (hahaha). Daarna leest hij een briefje dat hem de wenkbrauwen doet fronsen (idem). Fröhlich vraagt zijn panel wat er in dat briefje staat. Komische antwoorden. Fröhlich laat programma's zien waarin op de achtergrond onbedoeld een deur opengaat, een man door het studiolicht groen zit te wezen ('zich niet goed voelt'), en een man iets vertelt over internet terwijl er op het scherm achter hem in kleine letters staat: hardfucking.com. Hahaha. Er zijn ook beelden van een gesprek tussen Harry de Winter en Jeroen Pauw, dat verknipt is om ze te laten blijven praten over de boot of bootjes van Pauw. Erg geestig.

Vanavond is de eerste aflevering. Daarna komen er nog elf. Het blijft voorlopig dus nog leuk bij de NCRV. Omstreeks dezelfde tijd begint NOVA op Nederland 3. Maar dit terzijde.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden