Het is leeg zonder dames in keukens

In de keuken is het Ladies Lonely. Dat meldt Horeca, het wekelijks periodiek voor de horeca-ondernemers en andere geïnteresseerden. Het weekblad signaleert een opmerkelijk fenomeen: het ontbreken van een vrouwelijk kok in de professionele horecakeuken....

Ben Rijgersberg, directeur van de SVH, de branche-organisatie van de horeca, schat dat slechts 10 procent van het keukenpersoneel - circa zevenduizend personen - in de horeca van het vrouwelijk geslacht is. Onder de 1400 leden van het Koksgilde is ongeveer 5 procent vrouw. Er zijn weliswaar 350 vrouwelijke chef-koks, maar slechts twee vrouwen dragen de titel SVH-meesterkok.

Rijgersberg geeft een algemene verklaring, die wel in meer secotoren van het bedrijfsleven opgeld doet: 'Weinig vrouwen groeien door in topfuncties. En als ze in de top zitten, vertonen ze minder ''haantjesgedrag'' dan mannen. Ze zijn minder ambitieus, minder gedreven om hun kunnen te etaleren.' Rijgersberg denkt dat de meesten het belangrijker vinden in een bedrijf lekker mee te draaien dan zich te laten certificeren voor de buitenwereld.

'Er moeten meer vrouwen in de keuken', zegt chef-kok Theus de Kok van restaurant de Echoput in Hoog-Soeren. 'Het is en blijft een moeilijk en zwaar vak.'

Maar fysiek zwaar is het niet meer, wel moet er lang en hard gewerkt worden, constateert Anja Vondenhoof, docent aan het ROC Aventus in Apeldoorn. 'We hebben niet echt veel meisjes op school. In een klas van twintig leerlingen zijn er vier vrouw. Ze vallen vaak als eerste af, hebben een te romantische kijk op het vak. Ze denken 'lekker wat te koken, maar het blijkt in de praktijk veel zwaarder.'

Ze krijgt in deze opvatting bijval van Margo Reuten, Nederlands eerste vrouwelijke SVH-Meesterkok en patron-cuisinier van sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht. 'Als kok moet je 's avonds en in de weekenden werken en dat maakt het vak toch een apart beroep.'

Maar daarin liggen ook de uitdagingen, denkt Rijgersberg, directeur van de SVH, de branche-organisatie. 'Er liggen kansen met name voor vrouwen die al een gezin hebben. Doordat de werktijden anders zijn dan op kantoor, kunnen partners van kokkinnen juist de zorgtaken overnemen als hun vrouw gaat koken. We moeten het vrouwen makkelijker maken om naast de zorgtaak in het gezin, ook een maatschappelijke carrière na te streven.'

Een vierdaagse werkweek zou daarbij kunnen helpen, denkt hij. 'Vier dagen kinderopvang regelen, is beter te doen dan wanneer een kokkin een zesdaagse werkweek heeft.' Verder moeten horeca-ondernemers meer doen om werk en zorg beter te kunnen combineren. 'Bijvoorbeeld door zo'n vierdaagse werkweek in te stellen of door vrouwen te laten herintreden.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden