Column

Het goeie aan Peter Jan Rens is: er is altijd een update

Dunham-moe of niet, nu trekt Lena's ex-hond Lamby weer de aandacht. En hoe zit het met die rookgordijnen in huize Rens?

null Beeld
Beeld

Uw sterrenkijker begint een zekere Lena Dunham-moeheid bij zichzelf te detecteren. Dunham blijft, ook nu ze klaar is met Girls, maar in schandalen en schandaaltjes rondom zichzelf verwikkeld raken, waarbij het elke keer weer zeer de kwestie is of zij 'sorry' gaat zeggen of het tegenovergestelde van sorry omdat ze er juist heel erg achter staat wat ze nu weer heeft opgerakeld.

De nieuwste kwestie: Dunham had na vier jaar intensieve samenleving en Instagramkiekjes haar hond Lamby weggedaan. En Lamby werd al gauw vervangen door twee cognackleurige poedeltjes genaamd Susan en Karen.

Enter schandaal. Fans van Lamby (en niet meer van Lena) vielen en masse over Dunham heen. Het asiel waar Lamby vandaan was gehaald, was woedend omdat Dunham had geschreven dat hij mishandeld was waardoor hij zichzelf en anderen vaak beet en zijn eigen urine dronk. Allerlei ex-dierenartsen en Lamby's huidige eigenaar, iemand van het hondenrehabcentrum The Zen Dog, moesten officiële statements maken over Dunhams authentieke hondenliefde. En Dunham wijdde er, naar eigen gebruik, lange en rijkelijk behashtagde (#foreverlamb) berichten aan, waarin ze dingen schreef als 'Ik heb leren liefhebben met een open handpalm' en subtiel haar nieuwe puppy's diste. 'Susan & Karen zullen nooit mijn eerste liefdes zijn, maar ze zijn zachte en een komische vulling voor het gat dat Lamby heeft achtergelaten.'

Het is wachten op een hausse aan woedende tweets van hondenliefhebbers die het voor Susan en Karen opnemen.

En wij blijven met de vraag achter: hoe drinkt een hond precies zijn eigen urine?

Lena Dunham. Beeld afp
Lena Dunham.Beeld afp

Winkeltje

Het goeie aan Peter Jan Rens is: er is altijd een update. Als het niet het faillissement van zijn ene zaak is, dan is het wel weer de hereniging na de scheiding na de hereniging na de scheiding met zijn 42 jaar jongere Virginia.

Soms worden twee tegengestelde verhaallijnen zelfs in één nieuwsbericht samengebracht, zoals deze week. Virginia, momenteel weer de vrouw van Rens, opende een kledingwinkel in Leerdam, waarop meteen beslag dreigde te worden gelegd.

Peter Jan Rens samen met zijn vriendin Virginia van Eck. Beeld anp
Peter Jan Rens samen met zijn vriendin Virginia van Eck.Beeld anp

Het zaakje zonder vindbare naam, waarvan het unique sellingpoint is dat niets er duurder is dan 25 euro, 'zal met argusogen gevolgd worden door iedereen die nog geld krijgt van het echtpaar', bericht De Telegraaf. Dat zijn een hoop argusogen. De verhuurder van een huis dat zij in Maurik bewoonden en 'in deplorabele staat' achterlieten, krijgt 'een kleine 10.000 euro' van het stel en gaat kijken of hij beslag kan laten leggen op het winkeltje. Ook zijn er diverse andere schuldeisers.

Om het verhaal nog ingewikkelder te maken, kondigde Virginia kort geleden nog aan dat het gezin zou verhuizen naar Turkije. En deze week plaatste ze op Facebook de volgende poëtische en licht verwarrende mededeling: 'Het kan roze of blauw zijn een jongen of meisje de 25 weken zijn wij voorbij en 18 Oktober komt... zij!'

En nu is er dat winkeltje. Genoeg reden voor een nieuwe serie, lijkt ons. Of in elk geval voor deze zin uit De Telegraaf, die wij de prachtigste vinden uit een week roddelverslaggeving: 'De zoveelste aangekondigde verhuizing naar Turkije lijkt dan ook weer een van de vele door hen opgetrokken rookgordijnen.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden