het gereedschap van Wim Pijbes

‘Ik ben niet van de hightech; heb geen Magimix met blixers en blaxers. Ik doe alles unplugged en lowtech. En ik werk graag met mijn handen....

Een biefstuk bijvoorbeeld, draai ik gewoon om met de vingers. Mijn vrouw vindt mij dan ook een viespeuk in de keuken, maar ze moet toegeven dat het resultaat altijd uitstekend is. Ik grijp alleen naar een hulpstuk als het niet anders kan.

Het ontkurken van een wijnfles, bijvoorbeeld, doe ik met een kurkentrekker van mijn vader die in wijn handelt. Een handige Chileen ontwikkelde het tweetrapshefboompje om zelfs die extra lange, of halfvergane, kurk er nog pijnloos uit te halen. Lukt altijd.’

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden