Het geheim dat mannen willen dat je weet, maar je nooit zullen vertellen

Sylvia Witteman
null Beeld thinkstock
Beeld thinkstock

Bij het 's ochtends vroeg rondklikken op internet stuitte ik op de site mannengeheim.nl. 'HET GEHEIM DAT MANNEN WILLEN DAT JE WEET, MAAR JE NOOIT ZULLEN VERTELLEN... belangrijk bericht voor vrouwen die een man helemaal gek willen maken. Het maakt niet uit of je hem net kent of al twintig jaar getrouwd bent', las ik.

Nu ben ik geen 20 jaar, maar al 23 jaar getrouwd, met huisgenoot P., die naast me lag te slapen, dus misschien mocht ik eigenlijk niet meer meedoen. Maar een belangrijk bericht is een belangrijk bericht, al kwam het dan ook van een jongen die op mijn bruiloft nog in de luiers lag. Tim Veninga heette hij, en hij ging mij het geheim vertellen. Dan moest ik wél even mijn mailadres invullen, maar wat is een mailadres, als je de garantie krijgt dat 'MANNEN VERSLAAFD AAN JE RAKEN'?

Daar was het mailtje al. Tim draaide wel een beetje om de hete brij heen. 'Liefde is ontzettend belangrijk', verklaarde hij. Oké, Tim. 'Ik vind dat wat ik je nu ga vertellen op iedere school geleerd zou moeten worden aan iedere vrouw. Liefde is tenslotte belangrijker dan staartdelingen maken.' Eens, Tim, honderd procent eens. Wat mij betreft zijn zelfs, pak hem beet, wattenstaafjes belangrijker dan staartdelingen. En kruidnagels. En plankton. Kom op, Tim, laat me niet langer in spanning.

Maar Tim leuterde maar door. Hij kwam met een fabel over een kikker en een schorpioen. Hij bood zijn excuses aan voor het gedrag van het complete mannelijke deel van de mensheid, wat ik grootmoedig van hem vond. Hij gooide er wat moeilijke woorden in, zoals 'hippocampus' en 'prefontale cortex'. Wel jammer dat hij 'prefrontale' verkeerd spelde, maar dat zou ik hem grif vergeven als hij nu maar doorkwam met zijn geheim. 'DIT IS NOG MAAR HET TOPJE VAN DE IJSBERG', waarschuwde Tim met klem, maar toen was het ook zover, het mannengeheim kwam op tafel: 'MANNEN GEVEN MEER OM RESPECT DAN OM LIEFDE.'

Goh! Maar dat bleek nog niet alles. 'HIJ WIL DAT JE HEM WAARDEERT OM WIE HIJ IS.' 'HIJ VINDT HET ENORM BELANGRIJK DAT JE LOYAAL BENT.' 'HIJ WIL JE BESTE BEDPARTNER OOIT ZIJN.'

Als ik dat allemaal begreep, zei Tim, kon ik van hem leren hoe 'mannen me eindelijk gaan behandelen als een prinses'. Dan moest ik wél weer even doorklikken naar de site maakhemverliefd.nl.

Klik! 'ONTDEK DE 43 SIMPELE SCRIPTS OM IEDERE MAN VERLIEFD OP JOU TE MAKEN', las ik. En toen kwam toch nog de aap uit de prefrontale cortex: die '43 simpele scripts' bleken 67 euro te kosten. Nee, sorry, Tim. Voor dat geld behandel ik mezélf wel als een prinses.

Naast me werd huisgenoot P. wakker. Misschien kon ik stiekem toch gratis een beetje meeprofiteren van Tims mannengeheimen? 'Ik respecteer je enorm', zei ik tegen P. 'Ik waardeer je om wie je bent. Je bent mijn beste bedpartner ooit.' Om een en ander kracht bij te zetten legde ik bewonderend mijn hand op zijn borstkas. Nou, dat moet ik Tim nageven: P. ging meteen rechtop in bed zitten. 'Wat is er in je gevaren?' vroeg hij, breed glunderend. Het werkte!

'O, dat heb ik gelezen op de site mannengeheimen.nl', zei ik. 'Hrmpf', sprak P., en sjokte, weer met zijn gewóne hoofd, naar de douche.

Stom, stom, stom. Had ik nou mijn grote bek maar gehouden. Had je niet even kunnen waarschuwen, Tim?

Maar ja, dat stond waarschijnlijk in die 43 scripts.

Reageren? s.witteman@volkskrant.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden