Het belangrijkste nieuws van vrijdag 29 juli

Goedemorgen. Op de Democratische Conventie heeft Hillary Clinton de nominatie van haar partij geaccepteerd waardoor ze nu de officiële Democratische presidentskandidaat is. Verder stijgt het aantal snel groeiende bedrijven in Nederland voor het eerst in vijf jaar. En houdt Renzi Italië overeind? U leest dat en meer in uw nieuwsoverzicht.

redactie
Joe Biden op de Democratische Conventie in Philadelphia. Beeld afp
Joe Biden op de Democratische Conventie in Philadelphia.Beeld afp

Terwijl u sliep

Aantal snel groeiende ondernemingen stijgt

Het aantal bedrijven dat veel personeel aanneemt, groeit voor het eerst in vijf jaar. De meeste snel groeiende ondernemingen komen uit de horeca- of uitzendsector. Dat meldt het CBS op basis van onderzoek naar bedrijven met minimaal tien werknemers.

Clinton op Democratische conventie: 'Trump niet te vertrouwen met kernwapens'

Op de laatste avond van de Democratische conventie in Philadelphia draaide het maar om één persoon: Hillary Clinton. In haar toespraak haalde Clinton hard uit naar Trump. 'Stel je voor dat hij in het Witte Huis zit. Een man die je al kunt laten happen met een tweet, moet je onze kernwapens niet toevertrouwen.' Lees hier ons liveblog terug.

Directeur FBI: West-Europa kan honderden jihadisten verwachten

De Amerikaanse federale recherche FBI verwacht dat honderden geradicaliseerde terroristen naar het Westen zullen trekken, als de militaire coalitie terreurgroep IS in Syrië heeft verslagen. Dat zei FBI-directeur James Comey op de Fordham University in New York tijdens een conferentie over internetveiligheid.

Moord in Nederland naar laagste niveau in 20 jaar tijd

Vorig jaar zijn in Nederland 120 mensen om het leven gekomen door moord of doodslag. Sinds het begin van de registratie in 1996 is het aantal niet zo laag geweest, aldus het CBS.

Vandaag belangrijk

Paus Franciscus brengt vandaag een bezoek aan vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Hij is in Polen voor de Wereldjongerendagen, die tot zondag duren. Verder houdt Nederland zijn eerste Burning Man-Festival en Ajax opent zijn deuren voor de Open Dag. Op de snelwegen wordt vandaag al veel drukte verwacht. Vakantiegangers hopen zo 'zwarte zaterdag' voor te zijn.

Aanraders van de redactie

Democraten brengen grof geschut tegen Trump (+)

De Democratische Partij bracht woensdag haar grootste coryfeeën in stelling, Barack Obama voorop. Boodschap: Donald Trump is geen echte Republikein. Arbeiders, zakenlui en militairen zijn beter af met Clinton.

Column Elma Drayer: Terroristen zijn geen Idols-kandidaten (+)

Terroristen streven niet naar roem of persoonlijke verheerlijking. Zij streven naar de algehele vernietiging van al wat westers is, naar de wereldwijde vestiging van het door hun Allah gewenste kalifaat.

Plusteken achter een artikel?


Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen

Houdt Renzi Italië overeind? (+)

De banken in Italië wankelen, de EU dreigt te worden meegesleurd. De Italiaanse premier moet een crisis voorkomen, de vrede in de EU bewaren en de populisten van het lijf houden. Groot land, grote problemen. Maar is Matteo Renzi ook een groot leider?

Waarom steunen zo veel Turken de zuivering? (+)

De mislukte staatsgreep heeft een traumatiserend effect op de Turkse burgers. Vanuit Turks perspectief zijn de arrestaties en massaontslagen een logisch gevolg.

Matteo Renzi. Beeld epa
Matteo Renzi.Beeld epa

Opinie: Geen benul van wat een zorginstelling moet zijn

Hoe kunnen excessief verdienende bestuurders van zorginstellingen die op de zwarte lijst staan 's avonds nog in slaap komen?

Column Asha ten Broeke: Genderneutrale wc's stemmen optimistisch en vrolijk (+)

We zijn in Nederland niet bijster consequent als het over gendersegregatie gaat. Vrouwen en mannen apart laten zitten tijdens een debat in de Balie? Schande. Mensen de mogelijkheid bieden in afwezigheid van de andere kunne te zwemmen? Kamervragen. Maar seksegescheiden poepen en plassen, dat is een recht dat velen zich niet zomaar laten afnemen.

Op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werd recentelijk het eerste genderneutrale toilet gepresenteerd Beeld anp
Op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werd recentelijk het eerste genderneutrale toilet gepresenteerdBeeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden