Herrieschoppers

Mieke Komen schrijft dat praten, aandacht en inlevingsvermogen tegenover de Marokkaanse jeugd helpt tegen de problemen die bepaalde groepen Marokkaanse jongens veroorzaken....

Gouda M. van Haren

Nu meen ik me toch te herinneren dat dit juist de aanpak van pakweg de afgelopen vijftien jaar is geweest, maar dat het allemaal bar weinig heeft geholpen, of de situatie zelfs alleen maar erger heeft gemaakt. Zelf woon ik in Gouda waar ik elke keer weer zie hoe de softe en vaak gewoon laffe aanpak van de politie recidivisme juist in de hand werkt. Marokkaanse herrieschoppers schreeuwen, schelden en spugen naar de politie, die vervolgens probeert de zaak te sussen' zonder in te grijpen. Uiteraard zien de herrieschoppers hierin geen reden om hun gedrag aan te passen, en vaak laait het geweld dan ook een paar straten verder weer op. Natuurlijk gaat het hier om een harde kern' en heeft het geen zin de hele Marokkaanse jeugd over één kam te scheren, maar dat neemt niet weg dat het probleem nog altijd omvangrijk is.

Deze jongens hebben minachting voor alle kaaskoppen' en laten dit openlijk blijken door zowel fysieke als verbale geweldpleging en intimidatie, vaak al vanaf zeer jonge leeftijd. Misschien hadden deze jongens eerder kunnen leren dat zulk gedrag onacceptabel is als de politie direct was begonnen met het af en toe geven van een draai om de oren'.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden