Hermans

Het studieplan van Hermans brengt eindelijk kleur in ons grijze systeem (de Volkskrant, 29 juni). Studeren mogelijk maken voor iedere portemonnee is een mooi solidair principe, waar ik helemaal achter sta....

SCHIEDAMEls de Bruijn

Hermans bedenkt een creatief plan dat de solidariteitsgedachte tot en met de mastertitel in stand houdt. Hier betaalt iedereen een relatief laag bedrag aan collegegeld. Maar daarbovenop komt een topstudie met een topopleiding gegeven door topdeskundigen voor een daarbij passend bedrag aan studiegeld.

Eindelijk kleur in ons grijze poldersysteem, eindelijk een minister die weer eens visie toont en creatief durft te zijn. Jammer dat onze Kamerleden blijven hangen in ons mooie solidaire, maar grijze landje. Het gebrek aan visie betreft juist hen en niet Hermans. En de angst voor tweedeling? Lijkt me onzin. Wie zo'n topstudie aankan is daarna verzekerd van een zodanig inkomen dat hij/zij zonder veel risico hiervoor een lening aan kan gaan. Daar heb je geen rijke ouders voor nodig. Het zou de overheid sieren deze mensen in dat geval een lening aan te bieden met lage rente en laag risico. Kabinet en Kamerleden, durf in ons land wat meer kleur te brengen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden