Henk Krol verlaat zijn nieuwe partij alweer, na ruzie met Henk Otten

Minder dan een half jaar nadat Henk Krol uit 50Plus was gestapt om zijn eigen partij op te richten, verlaat hij ook die partij weer. Dit laat Krol weten in een persbericht. Krol verlaat de Partij voor de Toekomst na een hoogoplopende ruzie met oud-Forum voor Democratie-bestuurslid Henk Otten.

Henk Krol en Henk Otten bij de bekendmaking dat ze gaan samenwerken binnen de Partij voor de Toekomst. Dit bleek echter van korte duur. Beeld
Henk Krol en Henk Otten bij de bekendmaking dat ze gaan samenwerken binnen de Partij voor de Toekomst. Dit bleek echter van korte duur.

Otten stapte, samen met mede-senator Jeroen de Vries, eerder uit Forum voor Democratie. Nadat Henk Krol 50Plus had verlaten – overigens samen met het Kamerlid Femke Merel van Kooten Arissen – voegden Otten en De Vries zich bij de nieuw opgerichte Partij voor de Toekomst. Maar al snel brak er flinke ruzie uit.

Partijvoorzitter Otten heeft een bestuurslid uit de partij gezet. Krol vroeg Otten daarop ontslag te nemen, maar een reactie hierop bleef uit, aldus Krol. Het voormalig boegbeeld van 50Plus zegt ook dat een medewerker ‘ernstig door een van de senatoren is bedreigd’. Bovendien gaat volgens Krol het verhaal dat Otten zichzelf graag op de tweede plaats van de verkiezingslijst wilde plaatsen, om na de verkiezingen de macht over te nemen.

Krol en Otten kennen een geschiedenis van intern gekibbel bij hun vorige partijen. Eerder stapte Van Kooten Arissen al uit de partij. Krol liet zich volgens haar te veel meeslepen door Otten, wegens de financiële steun die de partijvoorzitter aan de Partij voor de Toekomst kon bieden. Zelf stapte Van Kooten Arissen eerder al uit de Partij voor de Dieren, waarvoor ze in de Kamer kwam, en sloot zich aan bij 50Plus. Daarna richtte ze samen met Krol de Partij voor de Toekomst op.

LEES OOK:

Machtsstrijd bij Partij voor de Toekomst: Otten dreigt met inruilen Krol voor ‘jongere lijsttrekker’

In hun nieuwe Partij voor de Toekomst hoopten ze verlost te zijn van conflicten, maar Henk Krol en Henk Otten liggen nu al met elkaar overhoop. Krol zinspeelde al op een mogelijk vertrek. Voorzitter Otten dreigt op zijn beurt de lijsttrekker in te ruilen voor een jonger exemplaar.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden