'Henk' hoopt op doorstart

Concurrenten van textielketen Henk azen op de gesloten vestigingen van ondernemer Henk ten Hoor, die dinsdag besloot zijn 103 winkels te sluiten omdat de bank het krediet opzegde. Winkelketen Zeeman en familiemodezaak terStal hebben laten weten interesse te hebben in een aantal vestigingen.

AMSTERDAM - Bewindvoerder Jan van Burg stuurt erop aan dat Henk met een groot deel van de vestigingen een doorstart maakt. Hij wil niet zeggen om hoeveel vestigingen het gaat. 'We proberen in kaart te brengen welke partijen interesse hebben en welke winkels voor de keten het interessantst zijn om te behouden', aldus Van Burg.

Een van de geïnteresseerde partijen is terStal familiemode. Volgens directeur Niek Gloudemans blijkt uit gesprekken met de bewindvoerder dat Henk een doorstart wil maken met zestig winkels. 'Het is de vraag welke vestigingen kunnen worden overgenomen, maar de interesse is wel degelijk serieus.' Gloudemans heeft met tweehonderd vestigingen een behoorlijke spreiding, maar is van mening dat er nog steeds zogeheten 'witte vlekken' zijn. 'Het leeuwendeel van onze winkels zit buiten de Randstad. Daar valt voor ons nog terreinwinst te halen', verklaart de directeur zijn interesse.

Hij is ervan overtuigd dat de problemen bij Henk en ook bij het onlangs gesloten kledingbedrijf van Piet Kerkhof niet zullen overslaan op zijn keten. 'Twee jaar geleden sloot Hans Textiel zijn deuren en een jaar later namen wij vijftig zaken over. Die zitten allemaal nog in de zwarte cijfers, dus ik geloof heilig in onze formule.'

Ook concurrent Zeeman is in de markt voor een deel van de vestigingen. Woordvoerder Sjaak van der Bom bevestigt de interesse, ondanks de enorme spreiding die de keten al heeft. Zeeman heeft al 550 vestigingen, maar ook volgens Van der Bom zijn er nog altijd 'witte vlekken in Nederland en België die Zeeman maar al te graag wil opvullen'.

Wibra zou een derde belangstellende partij zijn. Volgens de site Retail News heeft directeur Ron Wierdsma geen contact gehad met bewindvoerder Van Burg, maar met beheerders of eigenaars van Henk ten Hoor-winkels. Wibra was niet bereikbaar voor commentaar.

Van Burg wil de namen van partijen niet bevestigen, maar streeft ernaar komende week uitsluitsel te geven over mogelijke overnames en de doorstart van Henk. 'Het is van groot belang dat we zo snel mogelijk overeenkomsten sluiten. Elke dag dat de winkels van Henk dicht zijn, verliest het bedrijf aan waarde.'

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden