Hemel en hel

BART KOETSENRUIJTER

Op de voorgrond een aantrekkelijk terras, in de verte trekt de zon zich terug na een dag volle zichtbaarheid. Een paradijselijk plaatje daar rechtsboven. Totdat je leest dat de oranje gloed veroorzaakt wordt door de bosbranden die woedden toen inzender Paul Bouw zijn intrek in zijn hotel op Madeira had genomen. Hij is een van de weinige inzenders die een hel paraat had voor ons achterblijvers. Al voorspelt de afdruk in de sneeuw die Ivo Strijland voor zijn tentje in het hoogste noorden Van Noorwegen aantrof (rechtsonder) ook weinig goeds. Het noopte zijn zoon een urinespoor te trekken rond hun bivak. Daarbij vergeleken is de zooi die Zoltan Pasztor aantrof in het gemeenschappelijke keukentje op zijn vakantieadres te verwaarlozen. Kleine dissonanten tussen alle oh's en ah's die u moet hebben uitgestoten bij het bereiken van uw bestemming. Veel glamping (voor een voorbeeld zie onderste rij tweede foto van rechts), zwembaden en panoramische uitzichten. Op dat laatste zal Bas van der Heide ook gerekend hebben (onderste rij tweede foto van links). Zijn foto gaat gepaard met de zin: 'Deze situatie troffen wij aan in Gargellen (Oostenrijk) toen wij een fantastisch vrijstaand chalet voor 12 personen voor 850 euro per week hadden gehuurd!' Dat uitroepteken doet de vraag rijzen of Bas nu in de hemel of in de hel was beland.

Foto's: Joke Koek en Boudewijn Sluijk; Zoltan Pasztor; Maarten Hendriks; Paul Bouw; Ruud de Heij; Faffie Reijntjes-Melief; Susanne van den Hooff; Peter van der Velde; Ron Peters; Ineke van der Weele; Robert Berkel; Joep Simmelink; Leni Wijdemans; Erik Mol; Sjaan Brok; Bas van der Heide; Jolette Baakman; Ivo Strijland.

Volgende week

We blijven op vakantie: een foto van de verkeersgekte in de badplaats van uw keuze. Mail 'm voor a.s. woensdag 8 augustus naar zomerfoto@volkskrant.nl.

Let erop dat de foto als bijlage bij de mail zit en van voldoende kwaliteit (meestal minimaal 1 0f 2 Mb) is. We kregen er eerder nogal wat binnen die te klein waren om te publiceren.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden