Havermout is ineens 'superfood'; er is zojuist zelfs een heel kookboek over dit ingrediënt verschenen. Havermout vult goed, bevat vezels, geen gluten en kan dus helpen bij afvallen. Bovendien is het cholesterolverlagend.
Meng de havermout met het water en een snuf zout tot een pap. Laat het 2 tot 3 uur staan of een hele nacht.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de andere ingrediënten, behalve de bessen, door elkaar en roer ze door de gewelde havermout. Schep dan de blauwe bessen er ook door. Giet het beslag in een ingevette bakvorm, een muffinvorm met twaalf cups bijvoorbeeld. Bak ze 35 minuten of tot ze terugspringen wanneer u er zachtjes op drukt. Laat ze 10 minuten afkoelen en haal ze dan uit de vorm. Laat ze afkoelen op een rooster. Ze kunnen worden ingevroren.
(Tekst loopt door onder illustratie)
Beeld Yvette van Boven
Meng de havermout met het water en een snuf zout tot een pap. Laat het 2 tot 3 uur staan of een hele nacht.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de andere ingrediënten, behalve de bessen, door elkaar en roer ze door de gewelde havermout. Schep dan de blauwe bessen er ook door. Giet het beslag in een ingevette bakvorm, een muffinvorm met twaalf cups bijvoorbeeld. Bak ze 35 minuten of tot ze terugspringen wanneer u er zachtjes op drukt. Laat ze 10 minuten afkoelen en haal ze dan uit de vorm. Laat ze afkoelen op een rooster. Ze kunnen worden ingevroren.
Ingrediënten - ontbijtcakes van havermout en blauwe bessen
Voor 12 stuks
200 gr havermout (liefst geen instant, daar zit van alles doorheen)
375 ml water of melk
snuf zout
50 gr geraspte kokos
75 gr donkere agavesiroop of honing
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
3 el olie
2 kleine eieren of 1 grote
150 gr blauwe bessen (of ander fruit: vers of diepvries)
Hier zou content moeten staan van bijv. Twitter, Facebook of Instagram
Om u deze content te kunnen laten zien, hebben wij uw toestemming nodig om cookies te plaatsen.
Open uw cookie-instellingen om te kiezen welke cookies u wilt accepteren.
Voor een optimale gebruikservaring van onze site selecteert u "Accepteer alles".
U kunt ook alleen de sociale content aanzetten: vink hiervoor "Cookies accepteren van sociale media" aan.