Volkskrant Avond5 juni 2018

Harvey Weinstein verklaart onschuldig te zijn | Is een handelstekort werkelijk zo rampzalig als Trump beweert?

Goedenavond. Landen die meer uit het buitenland halen dan ze exporteren zijn losers, is de rotsvaste overtuiging van president Trump. Maar hoe erg is een handelstekort nou werkelijk? Ook in uw avondnieuwsbrief: Harvey Weinstein verklaart op zijn eerste procesdag zich nooit schuldig te hebben gemaakt aan verkrachting of aanranding.

Harvey Weinstein wordt begeleid door politie-agenten bij de rechtszaal. Beeld Getty
Harvey Weinstein wordt begeleid door politie-agenten bij de rechtszaal.Beeld Getty

Vandaag belangrijk

Hof: alle EU-lidstaten moeten rechten van getrouwde homoparen erkennen

Alle Europese lidstaten moeten de rechten van getrouwde homoparen beschermen, ook als die landen het homohuwelijk zelf niet erkennen. Dat heeft het Europese Hof van Justitie dinsdag besloten in langverwacht arrest.

Weinstein verklaart 'onschuldig' te zijn op eerste dag strafproces

Filmproducent Harvey Weinstein heeft zich nooit schuldig gemaakt aan verkrachting of aanranding. Dit heeft zijn advocaat dinsdag verklaard voor de rechtbank in New York waar zijn strafproces formeel is begonnen.

Belgische politie arresteert leden goksyndicaat en tennissers wegens matchfixing

De Belgische politie heeft maandag en dinsdag dertien personen aangehouden voor hun betrokkenheid bij matchfixing in het tennis. Het gaat om leden van een Armeens-Belgisch goksyndicaat en om enkele tennissers die uitkomen in het futures en challenger-circuit, de lagere regionen van het (semi-)professionele tennis. In zes andere landen, waaronder Nederland, vonden huiszoekingen plaats.

Palestijnen hebben een nieuw wapen: vliegers met molotovcocktails

Een van de machtigste legers ter wereld, het Israëlische, heeft geen adequaat antwoord op een nieuw primitief wapen van de Palestijnen: vliegers met molotovcocktails. De vliegers, die in Gaza worden opgelaten, hebben de afgelopen weken zo’n tweehonderd branden op het aangrenzende Israëlische grondgebied veroorzaakt.

Video van de dag

Heb je ze niet, dan slá je ze er maar in: krullen in het haar maken menig vrouw tot echte dame. En dus laat mevrouw Brouwer al 75 jaar een permanentje zetten. 'Dan ga ik vanavond weer naar mijn bed en denk ik: stil blijven liggen hoor.'

Vanavond op tv

Vanavond kunt u lekker gaan zitten voor The Fourth Estate, de documentaire over The New York Times en het eerste jaar van president Trump. U hoort alles over het ontslag van FBI-baas James Comey (NPO2, 22.55 uur). Meer zin in een film? Schakel over op Netflix voor Bottom of the World, een thriller met een bizar uitgangspunt en hallucinante plot. Andere tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Is een handelstekort werkelijk zo rampzalig, zoals Trump beweert?

Landen die meer uit het buitenland halen dan ze exporteren zijn losers, is de rotsvaste overtuiging van president Trump. Maar hoe erg is een handelstekort nou werkelijk?

Een bezorger trekt een kar vol pakketjes achter zich aan. Beeld AFP
Een bezorger trekt een kar vol pakketjes achter zich aan.Beeld AFP

Twee miljard voor hulp in Jemen, maar waar blijft de vrede?

Met de ene hand hulp geven en met de andere burgers bombarderen en uithongeren: in Jemen gebeurt het. En niet alleen daar. Heeft de humanitaire interventie haar langste tijd gehad?

Een televisiepresentator gaat het vervallen erfgoed van Frankrijk redden, met krasloten

Met reddingsoperatie mission patrimoine hoopt de Franse regering historisch erfgoed te behoeden voor verval. Vooral op het platteland staan veel monumenten er verwaarloosd bij. Restaureren kost vaak kapitalen. Wie bepaalt welke bouwwerken een financieel steuntje in de rug krijgen? En waar moet het geld vandaan komen?

Château de Bussy-Rabutin 12e-eeuws kasteel in Bourgondië. Wie bepaalt of dit kasteel een financieel steuntje in de rug krijgt? En waar moet het geld vandaan komen? Beeld ANP
Château de Bussy-Rabutin 12e-eeuws kasteel in Bourgondië. Wie bepaalt of dit kasteel een financieel steuntje in de rug krijgt? En waar moet het geld vandaan komen?Beeld ANP

Opinie: Regel het pensioen buiten de polder om

Minister Koolmees moet twee dingen doen: de fiscale voordelen voor nieuwe pensioenvormen optrekken tot die van de oude fondsen, en vervolgens de pensioenregeling verplichten, niet het pensioenfonds zelf - vinden Mei Li Vos en Martin Pikaart van vakbond AVV.

Dit mag u komend weekend niet missen op Best Kept Secret

Best Kept Secret stal onze harten, en werd trendsettend. Dus trekken we vrijdag naar Hilvarenbeek. Hier alvast wat tips: van de obscure maar bloedmooie techno van Umfang tot de liederlijke liedjes van Isaac Gracie en de Britse jazzvernieuwer Shabaka Hutchings.

Aaf ging op jacht naar een nieuwe tv en bezweek bijna onder de spanning

‘Wij hadden de allerlelijkste plasma-tv van de wereld, zo’n grote met dikke, glanzende zwarte randen, maar hij had ook het mooiste beeld van de wereld. Althans, vonden de mannen in ons huishouden, want die houden zich bezig met beeld. Vorige week gaf hij een luide knal en daarna waren er alleen nog maar een paar dansende pixels te zien’, schrijft Aaf Brandt Corstius.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden