Hartvormig

Zoet als borstplaat en plomp als drilpudding oogt de fantasieletter die Koen Bruyneel gebruikte voor 1001 Liefdes, een verzameling van 'de mooiste liefdesbrieven' onder redactie van Koen Stassijns en Ivo van Strijtem. Het sensueel vormgegeven boek, met zachte flappen voor en achter, verschijnt bij De Bezige Bij Antwerpen, de nieuwe uitgeverij die ontstond na overname van Meulenhoff Manteau.


Bruyneel, die zijn naam schrijft met een tilde op de n, onderscheidde zich al eerder door bijzonder drukwerk. Hij won tweemaal de Vlaamse Plantin Moretusprijs voor boekvormgeving, in 2008 en 2009.


1001 Liefdes, vrucht van een gelijknamig Vlaams schrijfproject, bevat behalve bijdragen van briefschrijvende amateurs ook romantische correspondentie van auteurs als Bernard Dewulf en Anne Provoost, Yves Petry en Annelies Verbeke ('tussen ons geen afstand, jij heerlijk mens').


Afgezien van het exuberante font (let op die hartvormige openingen) heeft Bruyneel zich nog een grap gepermitteerd: stippellijnen tussen de letters. Het verband tussen het onderwerp en de virtuele perforatie mag de lezer zelf leggen.


Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden