Harold Camping mist misschien ondergang wereld door beroerte

De christelijke prediker Harold Camping (89) die ten onrechte het einde der tijden had voorspeld, is getroffen door een beroerte. Dit valt te lezen op de website van Family Radio, waar Camping directeur van is.

Heleen van Lier
Harold Camping. Beeld ap
Harold Camping.Beeld ap

Hij kreeg de beroerte op 9 juni, korte tijd na 21 mei, de dag waarop volgens Camping een grote aardbeving het einde der tijden zou aanduiden. Dat gebeurde niet.

Versneld

Camping zei hierop dat door de menslievendheid van God dat de apocalyps later zou beginnen, maar dan versneld verloopt. Hij prikte meteen een nieuwe datum geprikt voor de Dag des Oordeels: 21 oktober. In de VS zijn al duizenden reclameborden neergezet met de nieuwe datum. De predikant was hierop een paar dagen spoorloos, en liet toen weten dat hij zich zo slecht voelde dat hij ernaast zat met zijn voorspelling, dat hij en zijn vrouw zich schuil hebben gehouden in een motel. Hij zou zijn beroerte wel in zijn huis in zijn woonplaats Alameda in Californië hebben gekregen.

Volgens de website zijn de artsen positief over de vorderingen die hij maakt. De buren van Camping zeiden tegen de Oakland Tribune dat zijn spraakvermogen lijkt aangetast. Op onder anderen de website Judgementday 2011, die de leer van Camping aanhangt, worden zorgen geuit of hij het einde van de wereld wel gaat meemaken.

Actuele berichtgeving over Campings gezondheidstoestand zal op de website van Family Radio verschijnen, zo meldt de site.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden