Hans Zwarts verlost zichzelf en Randstad

Die arme Hans Zwarts...

Xander van Uffelen

De topman van uitzendbedrijf Randstad was bij zijn aantreden in 1998 al gedoemd te mislukken. De schaduw van zijn voorganger en Randstad-oprichter Frits Goldschmeding zou nooit verdwijnen, zeiden de kenners toen al in koor. Zwarts trok zich er weinig van aan. Hij sloeg zelfs de adviezen van de oude Frits in de wind. Hij deed aan buitenlandse overnames, waar Goldschmeding altijd autonome groei predikte. Ook de mislukte internetavonturen hielpen Zwarts niet.

Het einde kwam nabij toen grootaandeelhouder Goldsch-meding zich half september liet ontvallen dat de dure overname in de VS 'een verkeerde keuze' was. De inzakkende economie en de haperende uitzendmarkt deden vervolgens de rest.

Tot overmaat van ramp dook Zwarts' naam ook nog eens op in de topdrie van het verliezerslijstje van FEM De Week. Op dit 'op de wip'-lijstje staan tien topmannen die volgens dit weekblad gevaar lopen gewipt te worden. Van het eerste lijstje ruimden inmiddels Paul Smits (KPN), Tob Swelheim (Nuon) en Ole van der Straaten (Laurus) al het veld. Nu volgt Zwarts. Reden genoeg voor Frans Koffrie (Buhrmann), Cees Smaling (PCM) en Carel Jan Reigersman (HBG), die ook op de lijst staan, om zich enige zorgen te maken over hun nabije toekomst.

Voor Zwarts was er geen redden meer aan. Hij houdt nu de eer aan zichzelf en vertrekt. Maar was hij wel zo slecht?

Voor Zwarts pleit dat hij een einde maakte aan de rigide aanpak van Goldschmeding. De oprichter hield vast aan één toonaangevend merk, Randstad. Dat mocht niet overstemd door secundaire merken. Zwarts stimuleerde juist diversificatie. Hij introduceerde onder meer de merken Joblife en Yacht. Die dure operaties kunnen zich op termijn weleens gaan uitbetalen.

Zwarts maakte van Randstad ook een democratisch bedrijf. Goldschmeding was alleenheerser. Onder Zwarts kreeg de raad van bestuur meer te zeggen en kregen divisies hun eigen directeur. Het executive committee, met één statutair directeur, vormde hij om tot een vijfkoppige raad van bestuur.

Als voormalige personeelsbaas van ING en Vredestein wist Zwarts de contacten met de vakbonden sterk te verbeteren. De veredelde koppelbaas Goldschmeding stond er om bekend dat hij het belastingvoordeel van parttime-uitzendkrachten in eigen zak stak. De uitzendkracht was de dupe. Zwarts maakte aan deze praktijken - tot vreugde van de uitzendkrachten - een einde.

Ook de automatisering bracht Zwarts tot een goed einde. De kaartenbakjes in de uitzendbureaus zijn vervangen door handige computersystemen.

Zwarts heeft nu de weg vrij gemaakt voor de nieuwe baas Cleem Farla. Hij is op 1 januari namelijk de opvolger van die arme personeelsfunctionaris.

Met zijn vertrek verricht Hans Zwarts zijn belangrijkste taak. Hij heeft in drie jaar tijd Randstad bevrijd van de schaduw van Frits Goldschmeding.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden