Handwerk

'Bezwaren tegen UWV verdubbeld' is de kop van het openingsartikel vrijdagmorgen. Mijn zoon, beginnend krantenlezer, riep toen hij dat zag: is het nu weer mis bij UWV?...

Amstelveen Nico Ridder

Ik was zelf al over de ergste woede heen, omdat ik het artikel gelezen had en kon hem geruststellen: nee, het UWV heeft het dit keer prima gedaan. Het gaat om het aantal bezwaar-en beroepszaken dat de laatste jaren zo is toegenomen, veroorzaakt door steeds krimpende uitkeringen en misschien ook door de toenemende juridisering van de samenleving. Hoewel 30 procent van de bezwaar-en beroepszaken door UWV wordt verloren (dat was al zo in de jaren tachtig en is altijd zo geweest) komt uit het onderzoek van mevrouw Sorgdrager naar voren dat UWV het prima doet.

Het is dan toch wel diep treurig dat de koppensnellers van uw krant er in slagen weer zo'n negatief beeld neer te zetten van UWV. Zo langzamerhand ga ik echt denken dat uw krant een hetze voert. Er had moeten staan: aantal bezwaar-en beroepszaken verdubbeld: UWV slaat zich er goed door heen, of zo iets.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden