Handen vol

Wat is dat voor een rare grimas die de winnaar trekt? Kan toch niet anders dan heerlijk zijn, door twee prachtige dames gezoend te worden nadat je missie is volbracht. Waar leeft een man anders voor? Als hier iets niet heerlijk is, dan is hij het zelf met zijn bezwete lijf. Angstvallig houden de dames hun handen op de rug, ze willen hem zo min mogelijk aanraken. Ze staan zo ver naar voren gebogen dat je tussen hen in de aluminium bollen van het Atomium kunt zien. Of is het juist daarom te doen?


Het podium waarop het gezelschap staat, is net als de Atomiumbollen van aluminium. Het is opgebouwd uit drie drums. De middelste voor de winnaar is perfect rond, uit de drums voor de tweede en derde plaats is een hap genomen. Zo sluit alles goed aan. Lekker licht mobiel podiumpje, je zult er je geen breuk aan tillen. Om de drums heen zijn papieren tekstbanieren geplakt. Zo kun je het podium telkens gebruiken als er iets te winnen valt, andere tekst eromheen, klaar.


Erg netjes zijn de banieren niet aangebracht, ze steken zeker een centimeter boven de drums uit. Hier en daar een kreuk, een scheurtje. Pas op, heren, dat je met het kliksysteem onder je schoenen niet blijft haken achter een papieren randje als je straks van het podium stapt. De dames al helemaal oppassen met hun hoge hakken.


Zouden de heren zo galant zijn de dames een hand te bieden bij het afstappen? Gaat moeilijk worden, ze hebben hun handen vol. De winnaar heeft een bos bloemen en een beker vast. Tweede en derde plaats een bos bloemen en een fles. Wat zouden ze onder de kurk hebben? De etiketten zitten net aan de verkeerd kant. Iets met bruis moet het zijn, er zit niet voor niets een muselet om de kurk. Champagne is het niet, bij champagne zit er een gouden dan wel zilverkleurige capsule over de kruk. Belgisch bier met nagisting op de fles zou kunnen, dat heb ik vaker zonder capsule gezien. Heel lekker, maar te weinig druk om elkaar mee nat te spuiten. De mannen bewaren het bier voor straks op de hotelkamer. De winnaar heeft geen fles, maar wel een gigantische bokaal. Daarin de flessen van de nummers twee en drie leeggooien en dan ad fundum, mannen onder elkaar.


Updates: Twitter.com/HansAarsman

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden