Hallo hallo hallo!

Onsmakelijk vak, soms: tussen Kobe en Shin-Yokohama wordt ons een blik gegund op de harige billen, althans een groot gedeelte ervan, van een Braziliaanse collega die, blijkt uit een snelle en stiekeme blik op de perskaart die om zijn nek hangt, A....

Paul Onkenhout

Deze A. is een luidruchtige, kale zestiger met een kolossale buik. Als hij gaat staan, zakt zijn broek af. De jongen naast hem, die mogelijk zijn zoon is maar in elk geval geen Japanner, trekt tot onze tevredenheid steeds snel het shirt van A. over de billen. Zelf heeft hij helemaal niets in de gaten.

A. is op weg naar Tokio en komt er in de trein achter dat hij in Osaka een shirt op zijn kamer heeft laten liggen.

Hallo? Hallo hallo hallo. Hallo! Ik wil graag de assistent-manager spreken. Hallo? Ja. Ik heb een shirt vergeten. Op mijn kamer, nummer 2266.

Trein rijdt door tunnel.

Hallo? Hallo?

Vloek. Man toetst nummer opnieuw in. Hallo! Spreekt u Engels alstublieft! Ik heb een shirt vergeten op mijn kamer. Ja, op mijn kamer. 2266. Ik ben de manager van Pele. Pele! Dat staat ook op het shirt, Pele. Wat?

Parijs, Europa, Londen, Europa. Pele!

Trein rijdt weer door tunnel.

Hallo! Ja, ik ben het weer. De assistent-manager graag. Ik heb een shirt vergeten op mijn kamer, 2266. Pele, ik ben de manager van Pele. Parijs, Europa, Londen, Europa. Pele. Spreekt u alsjeblieft Engels!

Trein rijdt door tunnel.

Gemopper. A. loopt de coupé uit, op de voet gevolgd door de Volkskrant die zich stierlijk verveelt in de trein naar Yokohama en dringend toe is aan een verzetje.

Hallo! Assistent-manager? Het shirt, ja, Pele. De manager van Pele. Parijs, Europa, Londen, Europa. Pele. Dat heb ik vanochtend op mijn kamer laten liggen. Het kamernummer is 2266. Kunt u dat shirt naar mijn hotel in Tokio sturen? Hotel de Vier Seizoenen, Vier Seizoenen, in Tokio. Vier Seizoenen! Ik betaal de transportkosten. Kamer 426, kamer 426.

Zo, dat is geregeld, zegt de Braziliaanse man met de afzakkende broek op tevreden toon tegen zijn verveeld kijkende reisgezelschap. Het heeft alles bij elkaar een kwartier geduurd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden