Haatzaaidraai

'Ach, het is een hatelijke opmerking, daar is de wereld vol mee'. Tussen Supertramp en James Blunt was daar plots het zoetgevooisde stemgeluid van Hans Jansen op Radio 1. Arabist Hans Jansen, zoals hij voluit schijnt te heten. Dat zijn toekomstig fractiegenoot Jean-Marie Le Pen de jodenvervolging een voetnoot in de geschiedenis noemt, bleek voor arabist Hans Jansen geen belemmering om op de PVV-kandidatenlijst voor het Europees Parlement te gaan staan: 'die opmerking was slechts bedoeld om joden te kleineren'. No biggie.

Het bagatelliseren van de holocaust bagatelliseren. Laat dat maar aan arabist Hans Jansen over. Sinds de voormalig Hansie Hansie van Pauw & Witteman zijn rol aan mannen als 'woordkunstenaar Wim Daniëls' heeft moeten afstaan, lijken de redacties hem nog maar moeilijk te vinden (tip: onder de a). Maar nu mocht de Jan van Veen van de vaderlandse islamsceptici weer even en zijn kritiek was niet mals. Steeds maar dat gezeur over het optreden van Wilders. De media moeten eens hun werk doen en niet zo veel van die opiniërende en haatzaaiende artikelen publiceren.

Slachtoffer spelen tot je erbij neervalt. Ook arabist Hans Jansen heeft zich blijkbaar snel gevoegd naar de hervonden partijdoctrine. Maakte Wilders vorige week nog een paniekerige indruk, sinds zijn persconferentie van zaterdag wist hij weer wat hem te doen stond. Ja zeg! Híj had die abjecte vergelijkingen met Hitler toch niet gemaakt? En die massale aangiftes tegen hem? Een hetze was het, gevoerd door de media. De eerste tegenaangiftes werden ingevuld, de PVV-fractie in Almere twitterde triomfantelijk dat 'de linkse media en de politiek correcte kliek' hen niet uit elkaar hadden kunnen spelen en Martin Bosma maakte in Het Parool de haatzaaidraai compleet.

Tja. De media. De enige groep die vaker wordt bespuwd dan Marokkanen. Natuurlijk, er is een klein groepje dat het verpest voor de rest. Ook wij willen liever niet met de Ruth Oldenziels en andere Air Force 1-duiders over één kam geschoren worden (wist u trouwens dat die dienstauto The Beast wordt genoemd?). Maar waar iedereen ineens Marokkaan is, wil niemand medium zijn. Terwijl 'minder minder' de goeiemoggel van 2014 dreigt te worden, staan wij er helemaal alleen voor. En niemand die het Jeugdjournaal belt om onze huilende kinderen eens uit te leggen dat wij straks heus ons werk nog wel mogen blijven doen.

Nee, als iemand hier behaatzaaid wordt, zijn wij het. De maat is vol. De Betrouwbare Mannetjes gaan aangifte doen. En als Twan Huys, Bas Heijne en Sven Kockelmann u ook maar een beetje lief zijn, sluit u zich bij ons aan. Laten we beginnen met arabist Hans Jansen. Die kan dat vast prima relativeren.

Voor de komende 1-aprilweek adviseren wij u de volgende mening.

Meneer, meneer, uw Volkert is los!

Veel plezier van uw nieuwe mening.

Betrouwbare Mannetjes Melle Runderkamp en Simon Hendriksen leveren wekelijks een handzame mening waar u gerust mee kunt aankomen bij voetbalvereniging, koffieautomaat of schoonouders.

Twitter @Betmannetjes

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden