GROOT-BRITTANNIE

In de Hayward Gallery een tentoonstelling van de beeldhouwer Anish Kapoor. Monumentale beelden en nieuw werk, speciaal voor deze expositie gemaakt....

Londen

In de National Gallery t/m 2 augustus de tentoonstelling Masters of Light: Dutch Painters in Utrecht during the Golden Age. In de vroege 17de-eeuw bracht de stad Utrecht een groep schilders voort die meesters bleken in het schilderen van licht. Doeken o.a. van Ter Brugghen, Bloemaert, Honthorst en Baburen.

Afgelopen week ging de nieuwe musical Saturday Night Fever in het Palladium in première. Een productie van Robert Stigwood met Adam Garcia als Tony Manero.

De grote Amerikaanse musical-regisseur Hal Prince heeft de legendarische jaren twintig-musical Show Boat naar Londen gehaald. Met de muziek van Jerome Kern en beroemde liedjes van Oscar Hammerstein ('Ol'Man River'). Voor onbepaalde tijd in het Prince Edward Theatre.

New Edna is een show van Dame Edna in Theatre Royal in Haymarket. Volgens het dagblad The Observer moet men teruggaan tot de klassieke oudheid voor 'anything this filthy' als deze show van Dame Edna, die zelfs in een plakkerige oude theedoek al sex denkt te ruiken.

In het Almeida Theatre schittert Kevin Spacey in The Iceman Cometh van Eugene O'Neill, nog t/m 23 mei.

Een aanstekelijke doublebill in het Comedy Theatre met The Real Inspector Hound en Black Comedy van Tom Stoppard en Peter Shaffer uit de jaren zestig. Tot en met 11 juli.

Tot en met 30 mei in theater Playhouse Pirandello's Naked met Juliette Binoche in de hoofdrol.

Het Roundhouse-theatre, Chalk Farm Road, is t/m 10 mei omgetoverd tot een Palace of Projects van het Russische kunstenaarsechtpaar Ilya & Emilia Kabakov, dat een opeenvolging toont van tragikomische ontwerpen om de wereld te verbeteren.

Bij de Waddington Galleries, Corkstreet 11 schilderijen van Lisa Milroy (t/m 16 mei).

In de Tate Gallery een tentoonstelling van William Turner waarin ook aandacht voor de invloed die wetenschap en techniek op zijn werk hadden (t/m 21 juni). Voorts in de Tate Gallery een groot overzicht van de Deense kunstenaar Per Kirkeby (t/m 26 mei) en een tentoonstelling van de Franse impressionistische schilder Pierre Bonnard (t/m 17 mei).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden