GROOT BRITTANNIE

In Tate Gallery een expositie van Rachel Whiteread. Whiteread, van wie onlangs op de Judenplatz in Wenen een holocaust-monument werd onthuld, maakt sculpturen in gips en rubber (t/m 5 januari)....

Liverpool

Londen

De Redfern Gallery presenteert werk van Leon Underwood, stichter van de in 1921 opgerichte kunstacademie The Brook Green School. Zijn werk wordt vergezeld door werk van een aantal van zijn leerlingen: Eileen Agar, Gertrude Hermes, Blair Hughes-Stanton en Henry Moore (t/m 19 december). Tegelijkertijd zijn in de Redfern Gallery foto's te zien van Karin Székessy (1939).

William Turner trok in 1797 met een schetsboek onder zijn arm dwars door het noorden van Engeland: van Derbyshire tot het Lake District en van de Schotse grenzen door Yorkshire en Lincolnshire. Tijdens de acht weken dat die reis in beslag nam, maakte hij zo'n 1000 schetsen. De Tate Gallery toont de schetsen, die een weerslag zijn van zijn unieke visie op het Britse landschap (tot en met 9 februari). Verder in de Tate Gallery een tentoonstelling over Italië in de achttiende eeuw, in die tijd een 'lustoord' voor jonge kunstenaars (t/m 5 januari)

In de Royal Academy of Arts een grote tentoonstelling van beeldhouwer Alberto Giacometti (t/m 1 januari).

In de National Gallery Rubens's Landscapes. De grote schilder van religieuze, mythologisch en klassieke taferelen heeft ook landschappen geschilderd, in de meeste gevallen niet in opdracht maar voor zijn eigen plezier (t/m 19 januari).

Vijf jonge Britse kunstenaars exposeren in de Saatchi Gallery (Boundary Road). Het is de zesde expositie in de reeks 'jonge kunstenaars'. Beelden, schilderijen en tekeningen (t/m 24 november).

Een spectaculair voorstel voor een nieuwe brug over de Londense rivier de Theems vormt het centrale punt in een tentoonstelling in de Royal Academy of Arts in Londen Bridging the City. Met tal van voorbeelden wordt geschetst welke bijdrage bruggen leveren aan het beeld van een stad. (t/m 18 december).

In de Barbican Art Gallery Jam: nieuwe mode-ontwerpen, meubelen, films en video (t/m 15 december).

In het British Museum de grote overzichtstentoonstelling Mysteries of Ancient China. 'New discoveries from the early dynasties' (t/m 5 januari).

'A fetish to beauty' is een tentoonstelling in de Barbican Art Gallery van de fotograaf Erwin Blumenfeld (1897-1969). Het is het eerste grote retrospectief dat van hem is samengesteld. Met 250 foto's, maar ook tekeningen, schilderijen en collages (t/m 15 december).

Oxford

Moderne Chinese schilderkunst uit de collectie van Jose Mauricio en Angelita Trinidad Reyes in het Ashmolean Museum (t/m 1 december).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden