GROOT-BRITTANNIE

'Fashion wasn't what you wore someplace anymore; it was the whole reason for going.' Woorden van Andy Warhol, de Amerikaanse kunstenaar aan wie een tentoonstelling gewijd is in het 'Inventing America'-programma in de Barbican Art Gallery....

Londen

Tijdens de Royal Academy Summer Exhibition presenteert de Royal Academy of Arts een groot overzicht van hedendaagse, nog levende kunstenaars. De meeste werken zijn te koop, t/m 16 augustus.

In de Hayward Gallery een tentoonstelling van de beeldhouwer Anish Kapoor. Monumentale beelden en nieuw werk, speciaal voor deze expositie gemaakt. Tot en met 14 juni.

In de Waddington Galleries (Cork Street) gouaches van Patrick Heron (t/m 6 juni) en werken op karton van Patrick Caulfield (t/m 20 juni).

In de Saatchi Gallery een presentatie van jonge Amerikaanse schilders als John Currin, Ashley Bickerton, Terry Wingers, Carroll Dunham e.a. Young Americans 2, t/m 12 juni.

De grote Amerikaanse musical-regisseur Hal Prince heeft de legendarische jaren twintig-musical Show Boat naar Londen gehaald. Met de muziek van Jerome Kern en beroemde liedjes van Oscar Hammerstein ('Ol'Man River'). Voor onbepaalde tijd in het Prince Edward Theatre.

Een aanstekelijke doublebill in het Comedy Theatre met The Real Inspector Hound en Black Comedy van Tom Stoppard en Peter Shaffer uit de jaren zestig. Tot en met 11 juli.

In het Victoria & Albert Museum een overzicht van posters ouder dan 100 jaar, voor het grootse deel afkomstig uit de eigen collectie. The Power of the Poster, t/m 26 juli.

The Art of Holy Russia in de Royal Academy of Arts is een tentoonstelling die bestaat uit Russische religieuze kunst. Belangrijkste onderdeel is een vijftigtal ikonen uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw die zelden of nooit zijn geëxposeerd. Tot en met 14 juni.

De Britse schilder William Turner legde een grote interesse aan de dag voor wetenschap en techniek; zijn vriendenkring bestond uit architecten en wetenschappers. In de Tate Gallery een tentoonstelling van schilderijen van Turner (ook uit privéverzamelingen) en de invloed die wetenschap en techniek op zijn werk had (t/m 21 juni).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden