GROOT-BRITTANNIE

In de Scottish National Portrait Gallery tot en met 31 augustus The Face of Denmark...

Edinburgh

Laatste weekeinde voor het festival van Edinburgh, een all round festival, met veel opera, dans, toneel en muziek in het hoofdprogramma, en met 'fringe' uit alle sectoren in tientallen zaaltjes en in de straten op en rond de indrukwekkende citadel. Attracties zijn ditmaal onder meer het Ballet van San Francisco, het Ballet Atlantique en het orkest van Oslo, en het Nederlands Dans Theater en Twyla Tharp. Uit Salzburg komt Tsjechovs Kersentuin in de regie van Peter Stein. Stéphane Braunschweig regisseert Measure for Measure. Tel. 00-44-131.2264001, fax 2251173; http://www.go-edinburgh.co.uk

Londen

In de Royal Academy of Arts prenten van de Japanse houtsnede-meester Hirosighe: Hirosighe, Images of Mist, Rain, Moon and Snow. Tot en met 28 september.

In Gallery West (Cabot Place, Canary Wharf) een presentatie van de Britse muziekindustrie. Van vaudeville tot Top 100. Tot half januari 1998.

De Serpentine Gallery, die grondig wordt gerenoveerd, heeft een opdracht verleent aan de Japanse kunstenaar Tadashi Kawamata in het kader van de serie 'Serpentine, Inside Out'. Kawamata bouwt houten constructies langs, op of over gebouwen heen. Zijn project voor Serpetine is tot en met 7 september dagelijks van 10 tot 18 uur te bezichtigen. Eind november gaat de galerie open.

De Londense Proms gaan hun 103e seizoen in. De centrale locatie is al meer dan een halve eeuw de Royal Albert Hall. Tot en met de fameuze Last night op 13 september is daar elke avond een BBC-concert te beluisteren, maar er zijn ook nachtconcerten en matinees. Extra aandacht gaat dit jaar naar Schubert, Brahms, Mendelssohn en Bartók. Tel. 00-44-171.7655575, fax 7650619; http://www.bbc.co.uk/proms/

In de Tate Gallery nog t/m 7 september een overzicht van de Amerikaanse abstracte kunstenaar Ellsworth Kelly (t/m 7 september).

In de Redfern Gallery (Cork Street) schilderijen, tekeningen en prenten van Elizabeth Butterworth, van 2 september t/m 2 oktober.

Granieten beelden van de Engelse beeldhouwer Stephen Cox in de tuin van de Dulwich Picture Gallery (College Road). Tot en met 23 september.

In het Museum of the Moving Image een tentoonstelling over de mythologische figuur van Hercules. Tot en met 11 november.

Het British Museum opent in 2000 een permanente tentoonstelling van Koreaanse kunst. Vooruitlopend daarop vast een overzicht hiervan, te leen van het Koreaanse Nationale Museum en particulieren. Verder prentdrukkunst van Picasso en zijn tijdgenoten in Parijs (t/m 14 september), Modernisme in het Franse medaille-ontwerp (t/m 14 september) en keramiek van de Japanse kunstenaar Sawada Chitojin (1902-1977), t/m 7 september.

In het Designmuseum (Shad Tames) de tentoonstelling The Power of erotic design. Van een installatie van architect Nigel Coates en erotische sculpturen en amuletten tot meubels en foto's van Carlo Mollino. Tot en met 12 oktober.

Nog tot en met 6 september in theater Piccadilly Elvis, the musical.

In het Lyric Theatre t/m 13 september Marlene, de onvolprezen Sian Phillips als de diva Marlene Dietrich.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden