GROOT-BRITTANNIE

In de National Gallery of Modern Art de tentoonstelling Surrealism and after, met werk van o.a. Magritte uit de Gabrielle Keiller Collectie....

Edinburgh

Londen

In het Victoria & Albert Museum een tentoonstelling van Japanse kimono's, t/m 22 februari.

In de Tate Gallery behalve het overzicht van Piet Mondriaan, eveneens t/m 30 november aquarellen van Britse kunstenaars van de 17de tot de 20ste eeuw. Het is de collectie-Oppe die onlangs door de Tate werd verworven.

In de Whitechapel Art Gallery Portrait of a Decade, een overzicht van het werk van de Mexicaanse schilder en revolutionair David Alfaro Siqueiros, die Jackson Pollock sterk heeft beïnvloed. Tot en met 2 november.

Moralist, libertijn, agressieve zelfpromotor, man van het volk. De reputatie van de Britse schilder William Hogarth verschilde nogal door de eeuwen heen. Het British Museum wijdt een expositie aan de verschillende identiteiten van Hogarth. Hogarth and His Times, Serious Comedy, t/m 4 januari.

Voorts in het British Museum een tentoonstelling van ruim honderd tekeningen van Duitse oude meesters uit de collectie van Edmund Schilling (1888-1974), onlangs door diens vrouw aan het museum geschonken. Tot en met 4 januari 1998.

Het British Museum wijdt een tentoonstelling aan de Japanse kalligrafie-meester Ogawa Toshu, t/m 4 januari.

In de Barbican Art Gallery een overzicht van de Belgische schilder James Ensor en een retrospectief van fotojournalist Don McCullin, t/m 14 december.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden