GROOT BRITTANNIE

The age of Dürer in de National Gallery of Scotland omvat de bekendste prenten en 100 houtsneden en etsen van Albrecht Dürer, gemaakt aan het eind van de vijftiende eeuw....

Edinburgh

Londen

American Photography 1890-1965, de grote reizende fototentoonstelling, afkomstig uit het Museum of Modern Art in New York, is aangekomen in het Victoria and Albert Museum. De tentoonstelling schetst aan de hand van foto's van Alfred Stiegletz, Robert Frank, Irving Penn en Edward Steigen een beeld van de geschiedenis van Amerika. Van 14 november t/m 26 januari.

In de Tate Gallery een tentoonstelling over Italië in de achttiende eeuw, in die tijd een 'lustoord' voor jonge kunstenaars (t/m 5 januari). 'Foley kunstenaars' zijn specialisten in geluidseffecten voor films. Tacita Dean maakte een verhaal op basis van geluidseffecten (t/m 10 november).

The Redfern Gallery, 20 Cork Street, presenteert t/m 14 november sculpturen, schilderijen en tekeningen van Paul Wunderlich van wie onlangs nog een retrospectief in Japan gehouden is.

In de Royal Academy of Arts een grote tentoonstelling van beeldhouwer Alberto Giacometti (t/m 1 januari).

Nieuw werk van beeldhouwer Antoni Tàpies in de Waddington Galleries (Cork Street) (t/m 16 november).

In de National Gallery Rubens's Landscapes. Tot en met 19 januari.

In het Imperial War Museum een tentoonstelling van Paul Nash, werkzaam als schilder voor de RAF en het Ministerie voor Informatie in de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling omvat onder meer de 'Battle of Britain' en 'Defence of Albion' (t/m 26 januari).

De tentoonstelling Inside the visible, met werken van 37 kunstenaressen in the Whitechapel Art Gallery, geeft een alternatief overzicht van kunst vanaf de jaren dertig tot nu. De tentoonstellingsmakers gaan ervan uit dat vrouwen andere thema's gebruiken dan het artistieke establishment en daarmee een alternatief beeld te zien geven van 20ste-eeuwse kunst in Europa. Met werken van onder anderen Jana Sterbak, Claude Cahun en Mona Hatoum (t/m 8 december).

In de Hayward Gallery een retrospectief van fotograaf Robert Mapplethorpe. Tot en met 17 november.

De National Gallery presenteert in de reeks 'Gallery-artists' werk van Peter Blake. De 'gallery-artist' verweeft het verleden met het heden door klassiek werk uit de collectie van de National Gallery opnieuw te interpreteren. (t/m 5 januari).

Zondag 9 november begint in de Royal Academy de tentoonstelling From Mantegna to Picasso, honderd tekeningen die Eugene en Clare Thaw de laatste dertig jaar hebben verzameld. Rubens en Rembrandt, maar ook Delacroix, Cézanne, Degas en Gauguin. Tot en met 23 januari.

In het British Museum de grote tentoonstelling Mysteries of Ancient China. 'New discoveries from the early dynasties' (t/m 5 januari).

'A fetish to beauty' is een tentoonstelling in de Barbican Art Gallery van de fotograaf Erwin Blumenfeld (1897-1969). Het is het eerste grote retrospectief dat van hem is samengesteld. Met 250 foto's, maar ook tekeningen, schilderijen en collages (t/m 15 december).

Oxford

Moderne Chinese schilderkunst uit de collectie van Jose Mauricio en Angelita Trinidad Reyes in het Ashmolean Museum (t/m 1 december).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden