GROOT-BRITTANNIE

Edinburgh..

Londen

In het National History Museum is een videoinstallatie te zien van de Belgische kunstenaar Jan Fabre, die verbanden zoekt tussen kunst en wetenschap. Tot en met 29 februari.

In het British Museum t/m 24 april manuscripten, boeken en tekeningen uit apocalyptische fases van de elfde eeuw tot en met WO II: The Apocalypse, and the shape of things to come.

Royal Academy of Arts: Mao: from Icon to Irony en Fashioning Mao, twee tentoonstellingen over de Chinese leider Mao Zedong. De eerste is een historisch overzicht van visies op Mao, de tweede handelt over het de invloed van het 'Mao-pak' op het mode-ontwerp in de twintigste eeuw, t/m 23 april; Art at the crossroads, schilderijen en beelden uit de periode vlak voor en na de Exposition Universelle in 1900, Parijs; t/m 3 april; zes vrouwelijke kunstenaars uit de Russische avantgarde. Amazons of the avantgarde, t/m 6 februari, tel. 00.44.171.300.8000.

In de Tate Gallery t/m 6 februari videokunst, foto's en installaties van o.a. Tracey Emin, Jane en Louise Wilson, Steve Pippin, en Steve McQueen.

De National Gallery: t/m 31 januari werk van Luca Signorelli; t/m 31 januari schilderijen van Botticelli uit 1500 en t/m 6 februari 'Mystic Nativity' van Botticelli; tel. 00.44.171.839.3321.

Nog enkele dagen, t/m 23 januari, is in de Whitechapel Art Gallery nieuw werk (naakten, engelen, orchideeën en vogels) te zien van de Britse kunstenaar Gary Hume. Whitechapel High Street nr 80.

Liverpool

De Tate Gallery, Albert Dock, toont t/m 6 februari Violent incident, werken van kunstenaars die geweld in hun werk laten zien, of als deel van het creatieve proces of als het onderwerp van hun kunst.

De Tate Gallery presenteert de schilderijen van Victor Pasmore, die zich van figuratief tot abstract schilder ontwikkelde, tot maart; t/m 27 februari een tentoonstelling over de invloed van religie op kunst, mode, reclame en de wereld van de popmuziek. Nederland wordt vertegenwoordigd door Kirsten Geisler, Inez van Lamsweerde, Anneke in 't Veld en Viktor & Rolf. 'Heaven, an exhibition that will break your heart', t/m 27 februari. Tel. 00.44.151.709.3223.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden